• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój moduł

JohnyTRS

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
455 1 0
WM-Model - mój błąd, chodziło mi bardziej o profil czołowy - np. w "normie" dla portów i przemysłu tor biegnie przy prawie samej krawędzi - wiec połączenie takiego modułu z modułem, na którym oś toru jest osią skrzynki jest trochę trudne. :)

JohnyTRS

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
455 1 0
WM-Model - zawsze warto wiedzieć - dzięki. :D

bartek13.w:

bartek13.w napisał(a):
Narazie nie bende budował z żadną normą.
Trzecą skrzynkę zrobię z normą.
Musze się sporo jeszcze nauczyć. :oops:
Na początek proponuje porządną naukę języka polskiego.

Czesław Turko

Aktywny użytkownik
Reakcje
241 2 0
bartek13.w napisał(a):
Jeden moduł to 90 cm na 45cm,ale ta stacja rozmieszczona jest na dwa moduły :D
Budowa tej stacji w skali H0 na długości 1800 mm to nieporozumienie!
Jest to długość dobra dla skali „Z” w ostateczności dla „N”-ki. W skali H0 długość modułu tej stacji powinna wynosić minimum 6 metrów.
Koszt budowy planowanej stacji przy użyciu najtańszych materiałów wyniesie około 2 000 złotych.
Dam Ci dobrą radę zanim zabierzesz się za budowę stacji:
Za kwotę max 100 złotych zbuduj jedną skrzynkę o wymiarach 1000 x 500 mm z jedno torowym prostym odcinkiem szlaku. Wykończ segment w 100% i wówczas będziesz wiedział, co cię czeka. Wykonany segment będziesz mógł wykorzystać zawsze i do wszystkiego, co kiedykolwiek jeszcze zbudujesz.

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Sluszna uwaga !! W koncu jakas konstruktywna rada. Pisac i planowac...mozna byle co...szczegolnie kiedy nie docenia sie ogromu pracy jaki zostal wniesiony na tym forum !! Przeciez o modulach stacyjnych juz bylo...i to nie malo...wystarczy troszke poszukac i poczytac a nie wymyslac swoje wlasne teorie !! Mlodziezy.....ruszcie glowa zanim cos wniesiecie swojego na te strony !