I stało się Lawirując między pracą, domem a studiami postanowiłem wrócić do modelarstwa. Postanowiłem jednak zdradzić skalę H0 i zabrać się za rumuna w skali 0. Wybór skali to czyste lenistwo. Palce mam za drętwe do H0. Myślę że będzie prościej, poza tym odnalazłem ostatnio resztki pikolców w H0 i nieco torów. Na początek jak znalazł.
Ogólna koncepcja jest taka:
-Buda - wydruk 3D
-Detale - blaszki fototrawione
-Napęd - rama z nierdzewki cięta laserowo + mechanika z odzysku (z resztek które znalazłem)
-Sterowanie - analog (Chwilowo mam nieco inne wydatki niż dekodery i centralki ale kto wie...)
Póki co zacząłem się bawić w 123D Design, ale właśnie rozpracowuje SketchUp'a. Efekt w 123D jest taki:
Aha. Nie spodziewajcie się ekspresowego tempa prac. Bo tempo będzie jak na wąskie tory przystało... Ślimacze
Ogólna koncepcja jest taka:
-Buda - wydruk 3D
-Detale - blaszki fototrawione
-Napęd - rama z nierdzewki cięta laserowo + mechanika z odzysku (z resztek które znalazłem)
-Sterowanie - analog (Chwilowo mam nieco inne wydatki niż dekodery i centralki ale kto wie...)
Póki co zacząłem się bawić w 123D Design, ale właśnie rozpracowuje SketchUp'a. Efekt w 123D jest taki:
Aha. Nie spodziewajcie się ekspresowego tempa prac. Bo tempo będzie jak na wąskie tory przystało... Ślimacze