• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lokomotywy rodziny Dragon - NEWAG

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.415 85 12
12.04.2025r. Warszawa Wschodnia Towarowa. Wygaszony Dragon - E6ACTadb-036 na czele składu wagonów do przewozu kontenerów. Warto zwrócić uwagę, że cała "biżuteria" na wagonach - uchwyty, poręcze i trzpienie kontenerowe, ramki - są w kolorze lokomotywy. Ale "wypas"...
Zobacz załącznik 1118101
...generalnie, to te platformy Trix zrobił w Nce..., a HobbyTrain zrobił Vectrona.
Szkoda, że nie powstał jeszcze do tego Dragon tego przewoźnika...
No, ale może kieeeedyś się doczekamy...

Pozdr,...

Reakcje
123 4 0
24.04.2025 bocznica przy Stacji Sobków.
E6ACTadb-044, koszt zdjęcia 200 zł od SOKu za stanie na nasypie ;) Niestety miejscówka spalona, jak nie na nasypie to praktycznie wcale, nasyp jest wysoki z dołu przeciwległego toru nie widać.
24 kwietnia 2025 Dragon2.jpg

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.432 3 0
Lokomotywa E6ACTadnb-052 na dobre zagościła w Dąbrowie Górniczej. Wojkowicka firma mechanicznej obróbki węgla PolCarbon sprawiła ją sobie i lokomotywa wozi węgiel linią 183. Moduł dojazdowy lokomotywy pozwala spokojnie pokonać dość spory odcinek szlaku bez druta. Poluję na nią w okolicach Psar i Gródkowa. To takie nasze zagłębiowskie Kaszuby :)

Na filmie lokomotywa prezentuje się w całej okazałości. Bardzo lubię jej futurystyczne malowanie.

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.069 41 4
27.09.2024. Różyny.
Tak mnie naszło aby sobie zorganizować wypad na Różyny, ładna pogoda (pewnie ostatni taki weekend) plus generalnie wolny czas, więc wypadało skorzystać, jakieś małe podsumowanie sezonu zrobić. No i wpadł mi ów Dragon Budimexu, który wyżej prezentuje @Harry Potter. Najpierw jechał luzem na porty, ale był pod światło, potem zabrał jakieś sprzęty i wracał, w tym samym momencie w tle jechał skład limonkowych beczek tworząc dosyć ciekawą scenerię. Wóz piękny, moje foto niespecjalnie, gładka buda nie ułatwia takich kadrów. Ale i tak co się odwlecze to...;)
tory 27 wrz 25 RÓŻYNY 6000 2000 stare logo X.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.415 85 12
27.09.2024. Różyny.
Tak mnie naszło aby sobie zorganizować wypad na Różyny, ładna pogoda (pewnie ostatni taki weekend) plus generalnie wolny czas, więc wypadało skorzystać, jakieś małe podsumowanie sezonu zrobić. No i wpadł mi ów Dragon Budimexu, który wyżej prezentuje @Harry Potter. Najpierw jechał luzem na porty, ale był pod światło, potem zabrał jakieś sprzęty i wracał, w tym samym momencie w tle jechał skład limonkowych beczek tworząc dosyć ciekawą scenerię. Wóz piękny, moje foto niespecjalnie, gładka buda nie ułatwia takich kadrów. Ale i tak co się odwlecze to...;)
Zobacz załącznik 1143695
...fotka zacna, a tło trafiło Ci się:D(y)

Pozdr,...