• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Linia D29-139 Katowice-Zwardoń i okolice.

OP
OP
Romek 222

Romek 222

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Nie każdy może obserwować szlak z tej perspektywy:( a poprowadzić skład to mogę na mojej makiecie lub na pokazach a te najbliższe już 12-13.03 w Sosnowcu:).Pozdrawiam

Rosynant

Użytkownik
Reakcje
57 0 1
Będąc w rodzinnych stronach na majówce postanowiłem sfotografować budynki w okolicy, które PKP ma zamiar wyburzyć. Niestety spóźniłem się więc budynku przystanku osobowego w Ciścu i domku dróżnika w Cięcinie już nie zobaczymy :(
Ale sfotografowałem to co jeszcze zostało. Budynek przystanku w Cięcinie, jeszcze stoi, ale przyszłość przed nim nie rysuje się na różowo

A to już stacja w Węgierskiej Górce i odnowiony budynek stacyjny

Widok w stronę Milówki

Brama nr 1 od nieistniejącej już bocznicy zakładowej Odlewni Żeliwa

Budynek magazynu, który miał być przewidziany do zburzenie, ale ktoś go wynajął i puki co jeszcze stoi.

A na koniec coś z archeologi kolejowej

napis St.B. 173

OP
OP
Romek 222

Romek 222

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
28.07 2016 zakończono remont toru który pokazałem na początku czerwca,oto pierwsze zdjęcia składów na wyremontowanym torze.
DSC_0002-1.jpg

EN75-004 razem z EN75-002 jako pociąg Kolei Śląskich relacji Wisła Gł.-Katowice zbliża się do Tychów(29.07.2016).

prepik

Znany użytkownik
Reakcje
1.063 0 0
Będąc w zimie w Bielsku-białej wybrałem się do Goczałkowic zdroju na przecudowną , oczywiście w moim mniemaniu stację kolejową. Piękne otoczenie, mimo brzydkiej pogody i ten ruch na trasie! Efekt dwugodzinnego podziwiania ruchu, trasy...