No to już tradycyjnie
(ale tego, można się było chyba po mnie spodziewać), chciałbym przedstawić swój ostatni model w wersji po poprawkach...
W ostatnich dniach, Köf przeszedł kolejny "lifting"
. A wszystko za sprawą uwag udzielonych mi, na jego temat na "AFOLskich forach" (forach miłośników klocków LEGO). Przyznam, że chyba warto było bo, w moim odbiorze dziś model prezentuje się lepiej niż poprzednio, mimo stosowania w nim kolejnych kompromisów...
W modelu zostało zmienione/poprawione:
- obniżyłem o dwie płytki wysokość całego modelu (przedział silnikowy oraz budka), przez co model stał się chyba jeszcze bardziej przysadzisty,
- obniżyłem okna przednie w stosunku do przedziału silnikowego oraz boczne w stosunku do przednich,
- zmieniłem „podest” łączący czoło z budką,
- reflektory wykonałem z 32828 (to nr tego konkretnego elementu, mimo, iż pierwotnie chciałem je zrobić z 6019 lub 61252),
- zbiornik, został zrobiony z garnków (gdyż średnica 1s. mnie nie przekonywała {taką średnicę mają reflektory}, i dlatego w pierwszej wersji, model miał tak przerysowany ów element w stosunku do oryginału). Fakt ten, niestety wymusił delikatny „tuning” przedziału silnikowego na/przy łączeniu z budką,
- delikatnej zmianie uległo wnętrze budki oraz elementy na dachu,
Mam cichą nadzieję, iż wprowadzone zmiany tylko polepszą odbiór modelu
.
Niestety kilka sugerowanych elementów nie udało mi się poprawić, bądź też ze względów konstrukcyjnych nie podejmowałem próby ich przeróbek. No i rzecz, nad którą ubolewam najbardziej
, to fakt iż na chwilę obecną model nie posiada naklejek z logiem przewoźnika "DB". Ponieważ "klocek", na który były naniesione, wypadł całkowicie z modelu. Jednak zapewne coś tam kiedyś wymyślę...
No to zapraszam po raz kolejny do obejrzenia sobie tego modeliku:
POZdrawiam
W ostatnich dniach, Köf przeszedł kolejny "lifting"
W modelu zostało zmienione/poprawione:
- obniżyłem o dwie płytki wysokość całego modelu (przedział silnikowy oraz budka), przez co model stał się chyba jeszcze bardziej przysadzisty,
- obniżyłem okna przednie w stosunku do przedziału silnikowego oraz boczne w stosunku do przednich,
- zmieniłem „podest” łączący czoło z budką,
- reflektory wykonałem z 32828 (to nr tego konkretnego elementu, mimo, iż pierwotnie chciałem je zrobić z 6019 lub 61252),
- zbiornik, został zrobiony z garnków (gdyż średnica 1s. mnie nie przekonywała {taką średnicę mają reflektory}, i dlatego w pierwszej wersji, model miał tak przerysowany ów element w stosunku do oryginału). Fakt ten, niestety wymusił delikatny „tuning” przedziału silnikowego na/przy łączeniu z budką,
- delikatnej zmianie uległo wnętrze budki oraz elementy na dachu,
Mam cichą nadzieję, iż wprowadzone zmiany tylko polepszą odbiór modelu
Niestety kilka sugerowanych elementów nie udało mi się poprawić, bądź też ze względów konstrukcyjnych nie podejmowałem próby ich przeróbek. No i rzecz, nad którą ubolewam najbardziej
No to zapraszam po raz kolejny do obejrzenia sobie tego modeliku:

POZdrawiam
-
1
-
2
-
3
-
1
- Pokaż wszystkie