Krótko bez komentarzy, nie wiem kto winien, nie wiem czego nie zrobił, a co chciał ale mu nie wyszło, jadę z synem na pomiary Sierpowa, tu chwilę i tu, a każda chwila coraz smutniejsza, jakbym był zwykłym obserwatorem.
Ozorków, senny i opustoszały mgliście i pusto.
Budynek strażnika przejazdowego chyba.
Skrzyżowanie wąskiego toru z bocznicą odchodzącą od linii normalnotorowej do Ozorkowskich Zakładów Przemysłu Bawełnianego "Morfeo"
Resztki bocznicy w stronę stacji.
Zawsze na posterunku.
Majestatyczna i tajemnicza.
Łęczyca już pokazywałem budynek stacyjny, a raczej jego ruinę.
Kilkaset metrów z stronę Ozorkowa most nad rzeką, gdy szedłem kilka lat temu pieszo z Krośniewic do Ozorkowa wyglądał bardziej kompletnie.
Sierpów, ruina i krzaki.
Od strony drogi.
Przestroga.
Ten odrestaurowany napis z nazwą stacji na całkowitej ruinie ogrodzonej płotem z siatki zakrawa na kpinę, tym bardziej że na dawnych zdjęciach widać inny krój liter.
Krośniewice, ileś towarzystw, niechętna Pani burmistrz i kto wie jakie jeszcze złe moce pokonały stację, więcej możecie sobie poczytać na forum 750mm , przygnębiający widok.
Kiedyś świeciłam.
Ozorków, senny i opustoszały mgliście i pusto.
Budynek strażnika przejazdowego chyba.
Skrzyżowanie wąskiego toru z bocznicą odchodzącą od linii normalnotorowej do Ozorkowskich Zakładów Przemysłu Bawełnianego "Morfeo"
Resztki bocznicy w stronę stacji.
Zawsze na posterunku.
Majestatyczna i tajemnicza.
Łęczyca już pokazywałem budynek stacyjny, a raczej jego ruinę.
Kilkaset metrów z stronę Ozorkowa most nad rzeką, gdy szedłem kilka lat temu pieszo z Krośniewic do Ozorkowa wyglądał bardziej kompletnie.
Sierpów, ruina i krzaki.
Od strony drogi.
Przestroga.
Ten odrestaurowany napis z nazwą stacji na całkowitej ruinie ogrodzonej płotem z siatki zakrawa na kpinę, tym bardziej że na dawnych zdjęciach widać inny krój liter.
Krośniewice, ileś towarzystw, niechętna Pani burmistrz i kto wie jakie jeszcze złe moce pokonały stację, więcej możecie sobie poczytać na forum 750mm , przygnębiający widok.
Kiedyś świeciłam.
Ostatnio edytowane:
-
4
-
2
-
1
- Pokaż wszystkie