• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Korek czy karton pod tory?

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
369 17 0
A można sklejać korek z kilku cienkich warstw żeby miał odpowiednią wysokość ?
Nie próbowałem, ale myślę, że to kłopotliwe i obciążone wysokim prawdopodobieństwem rozwarstwienia. Poza tym za bardzo nie widzę celowości takiej operacji. Dlaczego chcesz tak robić?

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
54 0 0
Zdecydowanie nie polecam. Zrobiłem tak na pierwszych skrzynkach, bo musiałem sztukować wysokość, wyszły buły, nierówności i ogólna klęska.

U nas w Bielsku sprzedają niedrogo spore kawałki korka w sklepie z podłogami. Jest to jakiś trop :)

SU46-017

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Dlaczego chcesz tak robić?
Dlatego że :
- Miałem problem ze zdobyciem korka odpowiedniej grubości( był tylko taki) więc kupiłem podkładki korkowe
I dlatego miałem plan kleić te warstwy korka na klej do drewna.
DSC_0027.jpg [DOUBLEPOST=1404209292][/DOUBLEPOST]
Zdecydowanie nie polecam. Zrobiłem tak na pierwszych skrzynkach, bo musiałem sztukować wysokość, wyszły buły, nierówności i ogólna klęska.

U nas w Bielsku sprzedają niedrogo spore kawałki korka w sklepie z podłogami. Jest to jakiś trop :)
Czyli nie ryzykować z klejeniem warstw korka ?
Jeśli nie to zobaczę w sklepie z podłogami.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
369 17 0
Zamiast pod spód ładować kilka warstw korka lepiej wsadź sobie coś twardego - np płytę z MDF-u - jest dostępna w różnych grubościach. ZTCP 6, 8, 10, 12mm