Spodziewałem się dużych zaległości i jak to u Bartka - nie zawiodłem się!

Ilość modeli pokazanych podczas mojej nieobecności w tym temacie jest naprawdę imponująca! Na pierwszy ogień pośród wszystkich pięknych NG i SK zdecydowanie serwisowy Merc w barwach UPS. Oryginalnie jak dobrze pamiętam ze specjalnym certyfikatem. Do kpl. brakuje jeszcze drugiego - dwukolorowego.

Kolejne - trzy cysterny: Kieserling i Franz Fischer. Detal w postaci wydechów przed kabiną rzuca się w oczy. Dalej: SK Eurocab Laabs i rzadko widywana naczepa "czekoladowa"

F2000 Nord-Tank. Bardzo miłe dla oka barwy a w związku z tym , że wożą też tank-kontenery, chętnie widział bym ten zestaw u siebie... Scania Fishinger. Forma kabiny jest jaka jest, ale z tych samych powodów , co Nord-Tank, pewnie w przyszłości zagości i u mnie.

DAF XG Templar European Logistics. Bardzo pozytywnie przyjęty model i osobiście bardzo mi się podoba. Parkuje także w jednej z moich gablot...

Anhalt!

Genialne malowanie i zdecydowanie top 10 najlepszych wg. mnie. Miło, że Herpa zdecydowała się na kolejną konfigurację z 26-tką na naczepie...