• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Kamila

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Jelcz jest znany i lubiany. :) SAW zrobił go naprawdę bardzo dobrze. No ale ta kparko-ładowarka to nie ta bajka. Trochę tu nie pasuje. :( Trzebaby ją zwaloryzować, ubrudzić, no i ukryć te metalowe nity. Choć nie wiem czy by to coś dało, bo karoseria, a szczególnie stopnie wykonane są jakoś tak zabawkowo.
Tak zapytam - czy ta koparko-ładowarka to czasem nie jest z wytwórni SIKU?

OP
OP
Kamil97

Kamil97

Aktywny użytkownik
Reakcje
212 0 0
Tak zapytam - czy ta koparko-ładowarka to czasem nie jest z wytwórni SIKU?
Nie, to nie SIKU.
[DOUBLEPOST=1456350515,1456349788][/DOUBLEPOST]
Trzebaby ją zwaloryzować, ubrudzić, no i ukryć te metalowe nity
W wolnej chwili postaram się popracować nad nią. Niestety na razie brakuje mi czasu, a na warsztacie mam jeszcze 5 innych modeli.

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Tatry bardzo fajne, a i poprzednie klasyki od Seweryna są super.Tylko coś z tą spycharko-ładowarką musisz zrobić bo odstaje.A jak dałbyś jeszcze nasze blachy na Tatry to więcej realizmu by zyskały.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Tatry bardzo fajne i tu Sikulove pokazało klasę. Popieram przedmówcę, te tablice rejestracyjne psują wszystko. Jak już chcesz robić polskie tablice to albo zamów gdzieś kalki, albo zrób sam takie tablice. Do zrobienia będziesz potrzebował czcionki Arklatrs. Poszukaj sobie takiej czcionki w internecie zainstaluj na swoim kompie i w edytorze tekstu (najlepiej Word) możesz zrobić sobie każdą tablicę stosowaną w Polsce. Potem wystarczy zmniejszyć ją do odpowiednich rozmiarów, wydrukować i już masz prawidłowe tablice rejestracyjne. :)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Tatra to taki youngtimer, który obecnie zawsze wzbudzi podziw wśród starszych i młodszych. Kapitalne wykonanie, też będę musiał w końcu sobie jakąś sprawić.

OP
OP
Kamil97

Kamil97

Aktywny użytkownik
Reakcje
212 0 0
Dzięki za słowa uznania i za wskazówkę na temat tablic rejestracyjnych.:)
[DOUBLEPOST=1457206520,1457205609][/DOUBLEPOST]
Świetne te tatry . Szkoda tylko że ciężko dostać czerwoną , a takich sporo po naszych drogach śmigało .
Modelu takiej czerwonej jak po naszych drogach jeżdżą, to nie widziałem żeby jakaś firma robiła. Można przemalować IGRĘ, tak chciałem zrobić z moją pomarańczową, ale gdy przyszło co do czego to zrobiło mi się jej szkoda bo podoba mi się taka jaka jest. W planach mam zakup kolejnej Tatry 815, i ją mam zamiar przerobić na typowo czerwoną. Obecnie kończę model wywrotki Steyr 90, pod koniec przyszłego tygodnia postaram się go zaprezentować.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Świetnie wygląda ten Steyr. Lubię tą ciężarówkę w każdej konfiguracji. Podoba mi się w tym otoczeniu. (y)