• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja dziarki

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Barwy Alfreda są w naszym środowisku już dobrze znane. Starsze modele w tym malowaniu mają jeszcze w sobie to coś, bo ostatnimi czasy każdy nowy ciągnik Herpa wypuszcza w malowaniu Talke, przez co moim zdaniem tracą trochę realizmu. O dziwo nie było jeszcze nowej Scanii.

OP
OP
dziarka

dziarka

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 2 0
Lubię barwy Alfreda , dobrze się Actros w nich prezentuje :)
Ja również lubię barwy tej floty, które nadają każdemu zestawowi fajnego wizerunku:)
[DOUBLEPOST=1504284071,1504283222][/DOUBLEPOST]
Barwy Alfreda są w naszym środowisku już dobrze znane. Starsze modele w tym malowaniu mają jeszcze w sobie to coś, bo ostatnimi czasy każdy nowy ciągnik Herpa wypuszcza w malowaniu Talke, przez co moim zdaniem tracą trochę realizmu. O dziwo nie było jeszcze nowej Scanii.
To chyba jedno z najpopularniejszych malowań i zazwyczaj, jakie by nie było, każdego zatrzymuje zainteresowaniem choć na chwilę:)

grzes_rr

Znany użytkownik
Reakcje
4.751 6 1
Kurcze ja też jeszcze nie mam żadnego zestawu od Talke, ten mi się podoba i chętnie bym widział go u siebie ;) Trzeba będzie się zabrać za poszukiwania :)

OP
OP
dziarka

dziarka

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 2 0
Witam Was weekendowo i zarazem dziękuję za wszystkie ostatnie komentarze i oceny:)
Dziś kolej na prezentację pierwszego Volvo w mojej kolekcji w barwach austriackiej firmy Pürrer Trans GmbH.
Zapraszam i pozdrawiam Was:)

Volvo FH12 (AWM)

IMG_20170902_113918.jpg

IMG_20170902_114058.jpg

IMG_20170902_114111.jpg

IMG_20170902_114134.jpg

IMG_20170902_114246.jpg

IMG_20170902_114355.jpg

IMG_20170902_114311.jpg

IMG_20170902_114431.jpg

IMG_20170902_114554.jpg

IMG_20170902_114624.jpg

grzes_rr

Znany użytkownik
Reakcje
4.751 6 1
Szczerze to jak dla mnie AWM nie do końca postarał się z tym Volvem, zupełnie nie leżą mi te lampy przednie. Ale przez to ciekawe malowanie i oznaczenia na tyle naczepy całość jest sympatyczna (y)

OP
OP
dziarka

dziarka

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 2 0
Szczerze to jak dla mnie AWM nie do końca postarał się z tym Volvem, zupełnie nie leżą mi te lampy przednie. Ale przez to ciekawe malowanie i oznaczenia na tyle naczepy całość jest sympatyczna (y)
Zgadzam się z Tobą Grześ, wiele do życzenia wykonanie tego modelu pozostawia, jednak przede wszystkim malowanie, jak i upragnione zawsze oznaczenia, skorciły mnie do jego zakupu.:)
Z tego co pamiętam to cena również byłą atrakcyjna:D
[DOUBLEPOST=1504357171,1504356453][/DOUBLEPOST]
Rzeczywiście to Volvo od AWM prezentuję się przeciętnie. Bo samo malowanie i oznaczenia są jak najbardziej na plus i całość wygląda dobrze, podoba mi się :)
Przeciętnie to dobre określenie, producentowi przód wyszedł bynajmniej dziwnie. Jak już wspomniałeś malowanie i dodatki w postaci oznaczeń ratują całość:)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.399 67 1
Mi się tam ten model podoba w takim wydaniu . Chociaż jak na niego pierwszy raz spojrzałem to jak dla mnie idealny skład do rozbicia i zrobienia z niego dwóch składów typowych dla krajówki . Pod Volvo jakąś firane albo wywro , a do chłodnik ciągnik no name .

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Sporo modeli mnie ominęło..najbardziej spodobała mi się Scania Nord Sund..pasoawała by do mojego Axora..drugi to Mercedes Alfreda .już kilka modeli u mnie bazuje

OP
OP
dziarka

dziarka

Aktywny użytkownik
Reakcje
238 2 0
Mi się tam ten model podoba w takim wydaniu . Chociaż jak na niego pierwszy raz spojrzałem to jak dla mnie idealny skład do rozbicia i zrobienia z niego dwóch składów typowych dla krajówki . Pod Volvo jakąś firane albo wywro , a do chłodnik ciągnik no name .
Będę musiał Bartku nad Twoją wizją porozmyślać;)Oczami wyobraźni już widzę "rozbity" powyższy zestaw i już mi się podoba:)
[DOUBLEPOST=1504380949,1504380378][/DOUBLEPOST]
Sporo modeli mnie ominęło..najbardziej spodobała mi się Scania Nord Sund..pasoawała by do mojego Axora..drugi to Mercedes Alfreda .już kilka modeli u mnie bazuje
Dziękuję, że nadrobiłeś zaległości u mnie:)Flotę Norda zaczynam zbierać właśnie a Alfred jeszcze z pewnością się jeszcze pojawi;)