• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Piotrek jest chory i leży w łóżeczku, z nudów ogląda filmy dokumentalne, oglądał film o kombinacie w Kietrzu i zrobił zrzut dwóch klatek filmu.

409 Da-771 zwróćcie uwagę na pokrywy przedziału silnikowego i zderzaki, oraz ciekawy Gbs z Austrii z dostawy w 1984 roku ( tak twierdzi mój kompan).

Gbs-crop.jpg

Gbs 2-crop.jpg

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Dziś dostałem od Maćka (Zvolacka) maleńki prezent, ale jakże wartościowy, przycisk do papieru z szyny wąskotorowej, pochodzącej z Helu.

IMG_1145.jpg

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.221 39 0
Mój brat od pewnego czasu bardzo na poważnie zajął się historią rodziny i jej genealogią... Ostatnio dotarł do informacji o urodzonym w 1823 roku praprapradziadku natrafiając na anons prasowy o tym że obchodził 99 Imieniny (parę miesięcy później ta sama gazeta donosiła, że zmarł jako najstarszy mieszkaniec Opalenicy a do 100 urodzin zabrakło mu 3 miesięcy. Swoją droga lokalne życzenia wskazywały na to, że był powstańcem w czasie Wiosny Ludów 1848 roku.. A że brat zrobił kopie gazety to w moje oczy rzuciła się też inna informacja:

IMG_4014.JPG

A sam periodyk to:

IMG_4015.JPG

KacperET22

Znany użytkownik
Reakcje
531 1 0
Zapraszam chętne osoby do oglądania składanki z Lubuskiego województwa ,na filmie uchwycona jest min. Bobina EccoRail,ET22-233 w historycznym malowaniu ,oraz wiele innych ciekawych składów na magistrali łączącej wschód-zachód a dokładniej z Rzepina :)

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
A ja dziś od mojej Żabci dostałem taka kubańską lokomotywę, nie dość że jest śliczna to jeszcze jak się jej w pupkę dmucha to gwiżdże, jak prawdziwa.

img_20171123_202735-crop.jpg

norbis97

Znany użytkownik
Reakcje
304 6 1
EP07-338 z pociągiem TLK 75105 "Bachus" relacji Zielona Góra-Gdynia Główna, oraz EP07-442 z pociągiem TLK 75104 "Bachus" z Gdyni Głównej do Zielonej Góry.
8 lipca 2017