• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.006 63 25
Nie tyle na telefonie co podawanie informacji bez upewnienia się (z pamięci). Byłem w 100% przekonany ze to Br285. Dopiero w domu mogłem sprawdzić jakie tam były dokładnie maszyny. Przepraszam za wcześniejsze wprowadzenie w błąd :mamdola: W ramach przeprosin załączam dwa zdjęcia z pierwszego kursu połączenia BGE dn 6.06.2012r.. Zdjęcia o tyle wyjątkowe jeszcze, że już nie ma kształtowych semaforów na stacji Gniezno.

Załączniki

norbis97

Znany użytkownik
Reakcje
304 6 1
Starogard Gdański to pierwsza duża stacja, położona na linii 203. Niegdyś był to czterokierunkowy węzeł kolejowy, w którym od głównej magistrali odchodziły linie lokalne do Skórcza i Skarszew. Obecnie po pierwszej została jedynie krótka linia do Jabłowa; drugą natomiast rozebrano pod koniec lat 90. XX wieku

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Obudziłem się dziś skoro świt z przeświadczeniem, że jestem większą cipką niż myślałem, ganiam w upale po jakichś stacjach w poszukiwaniu starych szyn, a ie sprawdziłem moich ukochanych Chojen, szybciutko tak około jedenastej dotarłem do magazynu na Chojnach, uważnie podążając wzdłuż rampy, odnalazłem dwa cukiereczki, pierwszy z 1902 roku z .... i tu nie jestem pewien, może Kolega Jarząbek rozwieje moje wątpliwości, bo ja widzę napis wykonany cyrylicą, ale chyba mam zwidy.

DSC_0223.JPG

Drugi to poczciwy Krupp z 1898 roku.

DSC_0226.JPG

MISIONT

Moderator Grupy GGM
Zespół forum
GGM
Reakcje
141 10 0
Dziś na spacerze upolowałem takiego stworka. Z godnością wolniutko podążał tyłem w kierunku przystanku Radzionków Rojca.
Miałem przy sobie tylko telefon i stąd taka sobie jakość zdjęć.

WP_20170625_11_57_28_Pro.jpg

WP_20170625_11_57_32_Pro.jpg

WP_20170625_11_57_39_Pro.jpg

WP_20170625_11_57_42_Pro.jpg

WP_20170625_11_57_50_Pro.jpg