• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele KOLEJOMANIA w Łodzi

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.213 3 1
Jakieś konkrety, może.
Każda uwaga, nawet najbardziej krytyczna pomaga w rozwoju.
Ciężko powiedzieć. Szadek robi robotę, natomiast gablotki z wagonami lub lokami sprawiają wrażenie... pustych i zrobionych trochę jako zapchajdziury. Zdecydowanie najciekawsza była ta z Husarzami

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Mnie się nie podobały pozostałe makiety, no może z wyjątkiem tej zbudowanej przy użyciu nowatorskich metod (TT) , niestety z powodu braku autora nie dowiedziałem się jakie to metody.
Takie przysłowiowe zapchajdziury, a już szczyt irytacji nastąpił dziś gdy mój młody, powiedział mi że one są w galerii, a myśmy musieli naszą rozmontować, nie wiem kto miał wpływ na zawartość gablot.
Mimo wszystko było fajnie, nawet po raz pierwszy w życiu pojeździłem pociągami na makiecie.:)

Michał Szewczyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
27 0 0
Określ precyzyjniej swoje spostrzeżenia.

Akurat jak ja byłem zdarzyło się może nie specjalnie ale chłopaki sobie przeszkadzali w manewrach ;) albo było za dużo na makiecie. Zdarzyło się że wagony TLK czekały na siódemkę która nie mogła wjechać na tor bo stał przed nią inny lok który blokował manewr. Ale ogólnie wystawa była fajna

Co jeszcze zauważyłem że EP08 miała wyłamane poręcze i tak jeździła na makiecie.

Kolejna makieta raziła budynkiem dworca który był w 3 poziomach ;)

Na jednej z makiet lokomotywa stała i nie jeździła. Ludzie się dopytywali obsługi czy będzie jeździła no i dopiero Pan podszedł na chwilkę włączył i wyłączył.

najlepszą atrakcją było budowanie lokomotyw z specjalnych chrupek oraz kolejka dywanowa którą każdy dzieciak mógł sobie pośmigać

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
Akurat jak ja byłem zdarzyło się może nie specjalnie ale chłopaki sobie przeszkadzali w manewrach ;) albo było za dużo na makiecie. Zdarzyło się że wagony TLK czekały na siódemkę która nie mogła wjechać na tor bo stał przed nią inny lok który blokował manewr. Ale ogólnie wystawa była fajna
Mogło się tak zdarzyć, ponieważ absolutnie olaliśmy jakikolwiek rozkład jazdy oraz tzw.poprawność, od tego są imprezy dla masturbatorów czyli zamknięte lub z ograniczonym dostępem dla laików, i tam co chwila większość doznaje uniesienia, cmokając i zachwycając się swoimi i innych modelami.
Tu mimo że po raz pierwszy byliśmy uczestnikami takiej prezentacji, postawiliśmy na całkowite zadowolenie widza, jazdy w te w i we wte, pociągi jeden za drugim, Rp1 byle gdzie, aby tylko wywołać uśmiech na twarzyczce dziecka, a czasem tez urodziwej mamusi, i właśnie te uśmiechy i żarty (Tato a Pan przejechał na czerwonym świetle, dostanie mandat) sprawiły że bawiliśmy się świetnie, wszyscy, cała nasza dość liczna załoga, mamy zamiar to powtórzyć w ten weekend, choć jest to męczące, ale czego nie robi się dla zabawy.:)

Musiało być fajnie skoro mnie się podobało, a mój parszywy charakter i złośliwość nie jest tajemnicą.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.198 508 29
To strasznie mnie dziwi twój wpis "jestem na nie" bo mnie także się podobało a napisalem to co zauważyłem. Pan Paweł chciał to napisałem.
Nie Pan, po prostu Paweł lub jak wszyscy wołają Nemo.
Mnie też zdziwiła ta ocena, mam nadzieję że to pomyłka, to dyskusja, a w takiej nie wszyscy beczą jednym głosem.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.420 387 20
Byłem dziś i jestem naprawdę mile zaskoczony. Pomysł z pętlami bardzo dobry. No i co chwilkę przejeżdżał kolejny skład. Gratuluję. Niestety fotek nie mam, bo nie było aparatu. :( Ale za to radość mojego wnuka z oglądania ruchu na szlaku - bezcenna. :) Dzięki koledzy.