• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolejarski beton może triumfować

Piotr Sekuła

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Gryzon napisał(a):
Paweł Piotr napisał(a):
Na razie szpanuje Gryzon, pisząc o jakiejś "promocji" skrótu DB - chętnie obejrzymy jakieś materiały promocyjne lub linki do nich...
Pawle Piotrze,

1. Chętnie bym poznał Twoją definicję słowa "szpanować" - bo chyba rozumiemy je inaczej.

2. wpisz adres: http://www.diebahn.de - zostaniesz przekierowany na stronę Deutsche Bahn

3. zajrzyj na polską wikipedię: http://pl.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Bahn

Pozdr.
BTW (i tak czy siak też by było i do mnie...)
ad. 1. - nie odpowiem, nie do mnie.
ad. 2. - jeden pieron, ludzie zaczęli tak mówić, bo pewnie im się nie chciało. I co? Jest to jedynie jeden ze "skrótów myślowo-słownych".
ad. 3. - patrz ad. 2.
ad. 3.a. - miernym, ale jakimś.

Pozdrawiam chłodno,
Piotr.

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
Paweł Piotr napisał(a):
1. Specjalistą od słownikowych pojęć jest Larry, który tym terminem pierwszy się posłużył w płonnej nadziei, że mi dokopie...
2. Wpisałem adres wg Twoich wskazań, zostałem przekierowany na stronę Deutsche Bahn, sygnowaną w stopce czytelnym logo:
© Copyright DB AG 2010
I niestety nie ma tam nic, co sugerowałoby "promocję" skrótu DB jako Die Bahn...
3. Wikipedia jest pisana przez internautów, więc jest raczej miernym źródłem wiarygodnych informacji...
Pawle Piotrze - spokojnie, toć już nie jesteśmy w wojsku... ;-)
Duży spokój i opanowanie.

Z góry dziękuję.

Baciar

Użytkownik
Reakcje
1 1 0
Gryzon napisał(a):
Panowie,

a zwłaszcza Pawle Piotrze,

przyjmij na zgodę te oto zdjęcia z Onetu: http://biznes.onet.pl/po-60-latach-wrac ... #id5954136

a zwłaszcza nr.4 bo jest nader ładne.
Nu tak. Ładny, chociaż trochę taki... ehm... zasmarkany? :)

Czy skład na całym przebiegu prowadzi jeden i ten sam mechanik? W Polszcze i w Niemcach obowiązują przecież nieco inne znaki.

Z góry dziękuję.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
A ja jeszcze w temacie zespołów serii 642 (czyli "Desiro") na naszych torach.

Czy znalazłby się ktoś, kto zrobiłby małą sesję foto takiemu zespołowi? Tak się zastanawiam, że wobec faktu, iż Piko produkuje model tego zespołu, może zrobiłbym odpowiednie kalkomanie do wykonania wersji jeźdżącej u nas? A widzę że na ścianach są napisy, które od razu pozwalają się zorientować z jakim pociągiem mamy do czynienia.

Potrzebowałbym zdjęć obu boków i czół całego zespołu. I nie chodzi mi o zdjęcia samych napisów na pudle, ale całych wagonów. To znaczy tak, by cała wysokość wagonu była w kadrze i kawałek po kawałku sfotografowany cały wagon (wszerz). Przy zdjęciach w wysokiej rozdzielczości, po powiększeniu i tak będzie wszystko widać, a przynajmniej miałbym całe ściany, więc nie byłoby problemu że brakuje zdjęcia jakiegoś napisu.