• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej w Lublinie i okolicach

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.970 447 99
Jeszcze taka uwaga. Zauważyłem, że pracujące tu lokomotywy IC SM42 mają przydział "Zakład Centralny". Kiedyś raczej przydziały tego typu lokomotyw były - nazwę to - lokalne.
----------------------------------------
Przy okazji fajne miejsce w sieci Internet -- po wpisaniu frazy "LUBLIN" na tej stronie ciekawa GALERIA Z LUBLINA z lat 70-tych XX w.

Wpisując "RYKI" otrzymamy kilka fotek Pt31-13 ze stacji Ryki i szlaku Dęblin-Łuków.

Wpisując "Rozalin" otrzymamy fajne fotki Px48-1745 i Lxd2-284 z Nałęczowskiej Kolei Dojazdowej 750mm.

Ostatnio edytowane:

radek_m

Aktywny użytkownik
Reakcje
158 3 0
w IC w składzie Wybrzeża z Łodzi do Gdyni prawie każdy wagon ma inne przypisanie.
Widziałem w jednym składzie wagony z przypisaniem: Wrocław, Gdynia, Przemyśl, ...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.970 447 99
w IC w składzie Wybrzeża z Łodzi do Gdyni prawie każdy wagon ma inne przypisanie.
Widziałem w jednym składzie wagony z przypisaniem: Wrocław, Gdynia, Przemyśl, ...
Akurat z wagonami to częste. Miałem na myśli te manewrowe lokomotywy używane na stacji Lublin. Kiedyś była to Wschodnia DOKP, inna niż DOKP Centralna. Manewry wykonywały lokalne lokomotywy ze Wschodniej DOKP przypisane do stacji Lublin. Teraz widzę, że Centralny Zakład Spółki obsługuje tu manewry.