Tu jest inna mapa czyli co CIA czy inna tajna organizacja sądziła na ten temat:
http://www.mapywig.org/m/ALLIED_map...050K//M753_POLAND_50K_2627_III_USTKA_1982.jpg
Wracając do przystanku Ustka Koszary przepyrałem cztery kwity na krzyż i te cztery kwity każą mi wątpić czy kiedykolwiek do Koszar pojechał jakikolwiek pociąg.
Dwie tabelki z RJ
lato 1948 r.
Jak widać po nagłówku Koszary dopisane w ostatniej chwili.
W RJ z zimy 1948 r. jest już lepiej
Nie mam tabelki z RJ z lata 1949 r. ale w skorowidzu stacji i przystanków Koszary figurują.
I na tym koniec, szlus i pozamiatane Koszary znikają i więcej o nich nie słychać i można stwierdzić, że był taki przystanek ale szybko zniknął.
Mam trochę odmienne zdanie.
Moim skromnym zdaniem nic tam nie jeździło a ww tabelki to wspomnienie po jakichś tam koncepcjach.
Ówcześnie powszechną praktyką była procedura dopisywania nowo-powstałych punktów handlowych do WOTu.
Wyglądało to w poniższy sposób:
Bywały też przypadki, że coś tam likwidowano i były o tym odpowiednie adnotacje w DTiZK jak poniżej
I parowóz z rzędem temu, kto znajdzie ww Wojsłowice. Ale o tym może kiedy indziej ..... hehehe
W każdym bądź razie przepyrałem Dzienniki TiZK z lat 1947-1950 i nijakich Koszar nie znalazłem.
W tak zwanym międzyczasie wydano drugie po wojnie wydanie WOTu.
Niestety nie ma tam Koszar.
Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie znalazł Koszar.
Są jak najbardziej w dziele poniższym na stronie 251 w tabelce 862.
Tabelka jest jednak fatalnej jakości i raczej trzeba się domyślać jej treści, w związku z tym nie będę jej publikował.
Zresztą cały powyższy WOT kiedyś upubliczniłem, więc zainteresowani mogą sobie sprawdzić.
Odnoszę jednak wrażenie, że powyższy WOT jest spisem wszelkich linii kolejowych, które mniej lub bardziej formalnie były własnością ówczesnego PKP.
Znajdują się tam kwiatki w rodzaju Tarnobrzegu Wąskotorowego:
Będącego na dodatek stacją styczną z koleją normalnotorową.
Ale o Tarnobrzegu Wąskotorowym też może innym razem przy jakiejś okazji.
Oczywiście wszystko załatwiłaby tabelka ze służbowego RJ i cała moją powyższą pisaninę można sobie wsadzić gdzieś.
O tym gdzie można sobie ją wsadzić to może innym razem ..... hehehe
Bądźcie zdrowi.
ksiezyc_nad_gieesem ...