Witam. Jakiś czas temu zakupiłem wagon sterowniczy Piko 58807 (Koleje Mazowieckie). Niestety "przespałem" możliwość zakupienia oryginalnego dekodera, który na chwilę obecną jest chyba nie do kupienia. Po przeszukaniu Internetu znalazłem filmik gdzie zastosowano do tego wagonu ESU54620.
Mam w zasobach ESU52610. Chciałbym użyć go zamiennie do tego wagonu. Porównałem informację z instrukcji i wygląda że powinno być ok (porównanie poniżej).
Jest jednak jedno małe ale. Mój dekoder (ESU52610) nie posiada fioletowego kabelka (nie wiem/nie pamiętam czemu tak jest, zdjęcia poniżej). W instrukcji jest że to AUX2, a autor filmiku określił "fioletowy - niewykorzystany". Jednak został ten kabel przylutowany na filmie.
Czy jeśli nie przylutuje tego fioletowego kabelka (skoro go nie ma) może być jakiś problem? A może warto go jednak przylutować i wykorzystać w jakiś sposób?
Jest jednak jedno małe ale. Mój dekoder (ESU52610) nie posiada fioletowego kabelka (nie wiem/nie pamiętam czemu tak jest, zdjęcia poniżej). W instrukcji jest że to AUX2, a autor filmiku określił "fioletowy - niewykorzystany". Jednak został ten kabel przylutowany na filmie.
Czy jeśli nie przylutuje tego fioletowego kabelka (skoro go nie ma) może być jakiś problem? A może warto go jednak przylutować i wykorzystać w jakiś sposób?
Ostatnio edytowane: