• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chemia Klej w sprayu

Zonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
376 4 0
A powiedzcie jak jest z tymi klejami modelarskimi w spreju producentów Fallera, Nocha i Buscha, czy one walą mocnym ciśnieniem przy aplikacji ?, lakierem bezbarwnym np: Dupli Color dosiewa się fajnie gdyż można psikać delikatnie w wybrane miejsca o czym pisał mattia, jedyny minus to smród tym bardziej jak mieszka się w mieszkaniu i pracuje w tym pokoju gdzie się spi.
Jakiś czas temu miałem klej kontaktowy firmy Renesans to dosadzanie nie było przyjemne gdyż dozował gwałtownie i mocno dużym ciśnieniem.

Zonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
376 4 0
Dokładnie na chwilę obecną posiadam ten sam klej i szczerze powiem że nie jestem z niego zadowolony gdyż pozostawia biały nalot, kiedyś dobrym klejem kontaktowym był klej firmy Lima DL285, z tym że już jest nieosiągalny dlatego też ciekaw jestem jak jest z jakością tych modelarskich, głównie Nocha i Buscha bo o Fallerze kolega na początku wątku pisał.

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
83 1 0
Można tez pocwiczyc z lakierem akrylowym matowym np. takim , lekko rozcieńczonym woda

rozpylanym z zwykłego atomizera/rozpylacza domowego . Lakier jest praktycznie bezzapachowy i szybko schnący .

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
83 1 0
Tak z tym i z tym , tylko bez spryskiwacza , bo akurat był zajęty innym preparatem a samym polmiekkim pędzlem smarowałem delikatnie pierwsza warstwę trawki (same koncowki) i na to sadzilem nastepna warstwę .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 1
Techniki modelarskie 20
Techniki modelarskie 24
Techniki modelarskie 19
Techniki modelarskie 4