• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kempol skleja

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.229 301 15
Póki koła będą takie same to pół biedy, gorzej jak do nysy dasz koła jelcza, uaza, syreny i tarpana. A już katastrofą będzie fakt gdy wszytkie staną na kołach a kilka ci zostanie nadliczbowych.

Ostatnio edytowane:

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.396 47 0
Marek a taśmowo nie chcesz spatynować mi osiem wagonów.:ROFL:
Tak się robi najlepiej. Kiedyś tak nie umiałem i musiałem zrobić jeden model a potem dopiero brać się za następny, ale jak się maluje podkładem albo potem wiele elementów wspólnym kolorem to jednak taka taśmowa robota jest ułatwieniem.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.588 387 20
Fajnie wygląda w tych kolorach. Jeszcze musisz mu wykombinować jakieś migacze. Jak to ma być Star 20 to powinny być mechaniczne na tylnej części boku kabiny.

OP
OP
Kempol

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.172 216 0

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.229 301 15
Gdyby to ode mnie zależało, robiłbym model pod makietę - czyli stosownie do epoki. Te stary to oczywiście epoka III, więc u mnie nie znalazły by miejsca (mam chyba jednego takiego - upcham gdzieś). Ale można jak Pan Lewiński określić konkretną datę makiety i sprawdzić, czy w tym okresie już były te ze świetlną, czy jeszcze tylko te mechaniczną instalacją.
Jak do gablotki, to nie masz wyjścia - musisz dokupić kit i zrobić oba :D

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.801 32 2
Ale można jak Pan Lewiński określić konkretną datę makiety i sprawdzić, czy w tym okresie już były te ze świetlną, czy jeszcze tylko te mechaniczną instalacją.
Świetlne są właściwie obie wersje, bo te klapkowe też miały żarówkę tylko nie mrugały. A współczesne migające były już w latach trzydziestych, w polskich fiatach 508 i 518 PZINŻ je stosował, to był wtedy taki powiew nowoczesności...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 1373
W robocie 18
W robocie 176
W robocie 832
W robocie 310