• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
2.209 100 4
To tak z drugiej strony ( jako maszynista)...
Badania okresowe w ramach kolejowej (!!!) medycyny pracy są max co dwa.lata ( po 50ym roku życia co rok) w tym psychotechnika ( refleks, koordynacja ruchowa, testy psychologiczne)...
U kierowców zawodowych zakres pewnie podobny...
Badania u kierowców na zwykłą kategorie B są jedynie przy kursie na prawko, a ich jakość bywa dyskusyjna...

Niestety, w przypadku (ogólnie) kierowców w wielu przypadkach bywa widoczny syndrom " zmieścisz się...", więc mnie wiele rzeczy już nie dziwi...

Pozdr,...
Mnie też mało ludzkich zachowań jest w stanie zaskoczyć. Wczoraj na camping przyjechał dumny potomek Napoleona i wylewał olej z puszki po rybach w trawę pod najbliższe krzaczki, choć taką samą drogę miał do zmywarka. Ja jestem do tego przyzwyczajony z bytowania na naszych campingach, ale tubylcy nie wytrzymali. Najlepsze w tym jest to samo co u kobiety z wypadku, on też był przekonany że nie robi nic złego, bo to tylko olej jadalny.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84