• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Jelcz Laskowice 24-25 czerwca 2023 r.

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
938 60 10
Klub Sympatyków Kolei we Wrocławiu ma zaszczyt zaprosić na kolejną już wystawę makiety modułowej w skali 1:87 (H0), która odbędzie się w dniach 24-25 czerwca 2023r. w Sali sportowej CSIR w Jelczu Laskowicach.

W jej trakcie zaprezentujemy realnie odwzorowany ruchu pociągów, pracy stacji, zadania maszynistów, a to wszystko pomniejszone osiemdziesiąt siedem razy i odtworzone z niezwykłą precyzją przez członków naszego Klubu, ale także zaproszonych gości. Ze względu na wstęp wolny zapraszamy wszystkich zainteresowanych, szczególnie, że w wyznaczonych godzinach w dniu 24.06.2023 zwiedzanie będzie łatwiejsze bowiem naszych gości będzie oprowadzał przewodnik obdarzający wszystko co widać stosownym komentarzem, udzielając odpowiedzi na trudne pytania i podpowiadając co widać w danym momencie na makiecie.

Serdecznie zapraszamy!

Centrum Sportu i Rekreacji Jelcz-Laskowice
Cargounit

jelcz_pokaz.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.369 544 30
Tylko termin tego wydarzenia koliduje z Trybunałami w Piotrkowie.
Ale obie imprezy trwają dwa dni, więc można sobie zrobić "modelarską wycieczkę" po Polsce i być jednego dnia w Piotrkowie, a drugiego w Jelczu (albo odwrotnie). ;)

PS. Poprawiłem tytuł wątku, bo musielibyśmy się przenieść w czasie do roku 20023. :) Poza tym impreza jest w dniach 24-25 czerwca, nie 24-25 czerwiec 2023 r.

OP
OP
przemek tabisz

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
938 60 10
Co tam Trybunały, jak Jelczu Laskowicach...

Trochę aby narobić smaku a trochę aby rzucić wyzwanie do cyklicznej organizacji "Parady parowozów".
Nie napiszę, że była to pierwsza, bo nie wiem tego.
Ale była na 99%, na dziś największa.

28 parowozów plus dwa cudowne elektrowozy idealnie wpasujące się w zmianę na światowej kolei.

Wspólny przejazd parami ok. 50 m makiety po dwutorze i kolejne 40 m jednym torem gęsiego.

A na koniec wspołne gwizdanie.

IMG-20230625-WA0036.jpg

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Przede wszystkim chciałem podziękować KSK Wrocław za super imprezę!

Domyślam się, że wszyscy jeszcze odpoczywają po tym pełnym wrażeń weekendzie (bardzo liczę na jakiś film na YT z parady parowozów, mam nadzieję, że taki się pojawi). Korzystając niejako z okazji wrzucam parę moich, mniej i bardziej udanych zdjęć.

jelcz2.jpg jelcz3.jpg jelcz4.jpg jelcz6.jpg jelcz7.jpg jelcz9.jpg jelcz10.jpg jelcz11.jpg jelcz13.jpg jelcz14.jpg jelcz17.jpg jelcz18.jpg jelcz20.jpg jelcz21.jpg jelcz22.jpg jelcz24.jpg