• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Jastarnia - Projekt H0

chojrak91

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam Was wszystkich po długiej przerwie.
Razem z kolegą ruszamy z nowym projektem - zmodelować stację kolejową Jastarnia w skali H0.
Króki opis: Całość będzie się składać z 13 modułów (na skrajnych modułach profile przejściowe LL500). Tak jak ktoś wcześniej wyliczył, gabarytowo odległość między 2 profilami przejściowymi będzie wynosić 11,79m. Geometria tórów będzie taka w dzisiejszych czasach, natomiast budynek stacji wraz z magazynem będzie z roku 1934 (jak na zdjęciu). W załącznikach zdjęcia z 1934 roku (http://www.bazakolejowa.pl/) oraz printscreen z AutoCada ze skrzyniami (schemat jeszcze nie jest kompletny).

Czekamy na wasze opinie i spostrzeżenia.
Na Fb będzie można podglądać jak postęują prace przy budowie.
http://www.facebook.com/pages/Jastarnia-Projekt-H0/499410796784311

Planowany czas rozpoczęcia I etapu: kwiecień

Załączniki

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
i ja wbijam się na trybunę główną i kibicuję. Plan bardzo ambitny, ale fajnie będzie zobaczyć w skali H0 stację na której było się setki razy...(pomijam budynek z 1934r.) na FB też podbijam ;)

Reakcje
1.786 13 0
Trzeba poszukać sponsorów to się zrobi ;).
Fajnym pomysłem było by wykonanie projektu, oczywiście w wersji skompresowanej, gdzie wykonane było by np. 70 lub 100 modułów , czy więcej, gdzie był by odtworzony fragment linii kolejowej na samym Półwyspie Helskim...:)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.085 65 5
To dopiero by była NUDNA makieta modułowa...
Pod względem ilości zieleni....może. Ale jeśli każda z tych stacji była odtworzona (włącznie z dworcami) z dbałością o każdy szczegół zmieniłbyś zdanie (taką mam nadzieję, że nie jest z Tobą tak źle i dajesz się czasem zadowolić)
:D Jak to zabrzmiało :D :LOL: Ale myślę, że wiesz, o co mi chodzi :)