• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja JamraTrans

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Fotki chyba zrobiłeś łyżeczką do herbaty? Weź ogarnij temat, bo szkoda Twoich modeli na takie zdjęcia - dawaj ostre z aparatu, a nie z kalkulatorofona. ;)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Wszystko byłoby fajnie, tylko tak jak mówili poprzednicy, zrób lepsze zdjęcia, najlepiej na dioramce. Nie leży mi naczepa sprzęgnięta z jamnikowatą Scanią, widziałbym tu coś fabrycznie dwuosiowego, np. Herpowskiego Carnehla, a nie trzyosiową uciosaną u Zenka na placu. :p

OP
OP
jamra

jamra

Użytkownik
Reakcje
23 0 0
No to zaczynam od nowa, mam nadzieję że tym razem z lepszymi fotkami ;-)

Na początek zdjęcie grupowe kilku sztuk jamratransów.
DSCF2612.JPG

DSCF2611.JPG

No i lecimy dalej, pierwsza czteroośka:
DSCF2613.JPG
DSCF2614.JPG
DSCF2616.JPG

Jak widać światła czekają na lepsze czasy i wiecej wprawy.
[DOUBLEPOST=1459621124,1459620745][/DOUBLEPOST]Kolejna czteroośka, tym razem cała żółta, nie przypadła mi niestety do gustu. Więcej takich raczej nie będzie.
DSCF2619.JPG
DSCF2618.JPG
DSCF2617.JPG

No i jak już wcześniej pisałem klasyk z herpy z podmienionym kiprem na przyczepie.

DSCF2620.JPG
DSCF2621.JPG

[DOUBLEPOST=1459621496][/DOUBLEPOST]Teraz czas na jamnika, Może to i racja że oryginalna naczepa dwuosiowa była by lepsza, ale na razie takiej nie posiadam.
DSCF2622.JPG

I kawałek ryflowanej blachy.
DSCF2624.JPG

Załączniki

OP
OP
jamra

jamra

Użytkownik
Reakcje
23 0 0
Jamratransik ze starą naczepą:
DSCF2627.JPG
DSCF2628.JPG
DSCF2629.JPG

I taki stary wynalazek, ciągnik 4x4 na podwoziu z mostami ze zabawki za 5 zeta
DSCF2630.JPG
DSCF2632.JPG
DSCF2633.JPG

[DOUBLEPOST=1459622453,1459622021][/DOUBLEPOST]A teraz, żeby nie było, to baza jamratransu, oczywiście na razie mam aby fragment ale jesteśmy "ciągle w budowie"
Akurat trochę towaru przywieźli na utwardzanie kolejnego segmentu makiety.
DSCF2634.JPG
DSCF2635.JPG
DSCF2636.JPG
DSCF2637.JPG
DSCF2638.JPG
DSCF2640.JPG

[DOUBLEPOST=1459622697][/DOUBLEPOST]I jeszcze moje linoleum z pozdrowieniami dla Mikołaja.
DSCF2642.JPG
DSCF2643.JPG

OP
OP
jamra

jamra

Użytkownik
Reakcje
23 0 0
Dużo lepsze zdjęcie i dużo lepiej się je ogląda.
Dzisiaj dopiero pooglądąłem te zdjęcia na dużym monitorze to faktycznie maskrycznie nieostre te stare są.

Futrzak napisał(a):
Fotki chyba zrobiłeś łyżeczką do herbaty?
Ojtamojtam, moja łyżeczka do herbaty nie ma aparatu, ma jedyni wifi żebym mógł w telefonie sprawdzić ile już posłodziłem.

Dzięki wszystkim za komentarze, to na ten moment jest połowa gotowej floty, jest jeszcze kolejne 6szt i jakiś 8 które są mniej lub bardziej w częściach.
Pozdrawiam, Radek

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
A ja tam się czepiać jakości pierwszych fotek nie będę, nie jestem na forum miłośników fotografii.
Co do modeli to widzę, że Kolega chyba podobnie jak ja lubuje się w autach z gryfem na masce. (y)
Podoba mi się to konsekwentne trzymanie barw, gdy patrze na te modele przypomina mi się firma "Pajo" która miała całe żółte zestawy.
Fajnym jest też to, że niby wszystkie takie same, a są rożne detale (pomijając oczywiście rodzaj kipra czy podwozia) przez co każda ciężarówka w tej miniaturowej flocie jest inna. Sam malujesz modele czy miałeś szczęście zakupić wszystkie kabiny w żółtym kolorze?

OP
OP
jamra

jamra

Użytkownik
Reakcje
23 0 0
RaFuS: Modele wszystkie są przeze mnie mniej lub bardziej udanie pomalowane.

A teraz następna scania z jamratransu:
DSCF2659.JPG

Z pozdrowieniami dla Mikołaja:

DSCF2665.JPG

i z naczepą po starym jamratransie:

DSCF2666.JPG

docelowo scania będzie ciągała dwu lub trzyosiową naczepę platformę, która jeszcze jest we fazie produkcyjnej ;-)

Dzięki za wszystkie komentarze. I zapraszam do komentowania. ;-)
p.s. pracuję nad ostrością zdjęć. :)

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Zdecydowanie najlepsza ze wszystkich. Świetnie się prezentuje zarówno sama jak i w zestawie, moim zdaniem idealnie leży jej ten noteboom.
Duży + ode mnie za tablice :LOL:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Tak patrzę te Twoje szwedki i myślę, że jeszcze lepiej by to wyglądało z jakimś malowaniem na kabinach, tak jak na starych autach. Ostatnia fajnie skonfigurowana.