Buduję właśnie swój drugi model Tkt48, powstaje on w oparciu o napęd od BR86 Gutzolda w czeskiej wersji oraz kartonowy model tego loka cięty laserowo przygotowany przez GPM. Obecny stan budowy modelu na poniższym zdjęciu. Na razie uznajmy że będzie to "model sylwetkowy", gdyż w planach nie mam przebudowy układu wiązarów, dlatego że chcę aby model ten dobrze jeździł. Wzoruję się na egzemplarzu z numerem 191, którego zdjęć jest dość dużo w sieci.
Mam prośbę - czy ktoś posiada praktyczną wiedzę - najchętniej gotową receptę - jak adoptować poniższy schemat podłączenia dekodera DCC pod oświetlenie loka wykonane na żaróweczkach "Made in KLUBA" oraz mikrodiodach czerwonych również od tego dostawcy? Nie ukrywam że czeską stronkę skąd pochodzi schemat przejżałem, ale brak znajomości tego języka i różnorodność wariantów tam przedstawionych budzą we mnie wątpliwości. Nie chcę eksperymentować, a sądzę że ktoś napewno już coś takiego ćwiczył.
Mam prośbę - czy ktoś posiada praktyczną wiedzę - najchętniej gotową receptę - jak adoptować poniższy schemat podłączenia dekodera DCC pod oświetlenie loka wykonane na żaróweczkach "Made in KLUBA" oraz mikrodiodach czerwonych również od tego dostawcy? Nie ukrywam że czeską stronkę skąd pochodzi schemat przejżałem, ale brak znajomości tego języka i różnorodność wariantów tam przedstawionych budzą we mnie wątpliwości. Nie chcę eksperymentować, a sądzę że ktoś napewno już coś takiego ćwiczył.
Załączniki
-
114,7 KB Wyświetleń: 4.694
-
20,3 KB Wyświetleń: 4.708