• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Jak wziąć udział w wystawie?

Patryk2608

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy mógłby mi powiedzieć jak wziąć udział na wystawach modelarskich? oraz z czym to się wiąże?
Jestem totalnie zielony w tym temacie więc jeżeli pytanie będzie głupie to przepraszam.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.583 514 29
Hm, musisz trenować wypijanie szklanki wódki jednym duszkiem, i bez zakąski, obrabianie dupy kolegom po pijaku, umizgi do Pan których na trzeźwo nie chciałbyś zobaczyć nad ranem, kłótnie o bodynamiczny kalendarz upraw roślin i strzyżenie włosów gdy "ubywa" księżyca, spanie na siedząco z browarem w dłoni bez uronienia choćby jednej kropli, tudzież w kacie "kanciapy" przydzielonej przez organizatora, mile widziane jest rozdęte ego do granic widzialnego wszechświata, oraz przekonanie o swej nieomylności i górowaniu nad maluczkimi, jeśli posiądziesz te umiejętności, to pierwszy warunek spełniłeś, no bo jakaś tam makieta to bzdety, wystarczy że będziesz swój chłop, koledzy Ci zginąć nie dadzą.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.583 514 29
A tak serio to jeśli rzeczywiście masz osiemnaście lat jak twierdzisz w profilu, to ja się już boję o przyszłosć naszej ojczyzny, bo że ciemny lud kupiony został za judaszowe 500 zł to rozumiem, ale Ty młody człowiek z dostępem do internetu, zielony w tym temacie, pyta o coś takiego i w taki sposób, kim chcesz być politykiem pisu, no tak kwalifikacje już masz, modelarzem, kolekcjonerem, tu młodziaki po 14 i trochę więcej lat biją Cię na głowę zasobem wiedzy i zdrowym rozsądkiem.
Po co chcesz jechać na wystawę, poczułeś miłość do kolei i czy chcesz podobnym tępym dzidom imponować na fejsie.
I nie płacz że Cię traktują niepoważnie, i że Cię ktoś obraża, bo jak bym Cię chciał obrazić wiedziałbyś o tym.

A już myślałem że w tym roku tylko covid pozostał, a oszołomstwo padło w drodze z sylwestra, a tu się okazuje że nie.

OP
OP
P

Patryk2608

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A tak serio to jeśli rzeczywiście masz osiemnaście lat jak twierdzisz w profilu, to ja się już boję o przyszłosć naszej ojczyzny, bo że ciemny lud kupiony został za judaszowe 500 zł to rozumiem, ale Ty młody człowiek z dostępem do internetu, zielony w tym temacie, pyta o coś takiego i w taki sposób, kim chcesz być politykiem pisu, no tak kwalifikacje już masz, modelarzem, kolekcjonerem, tu młodziaki po 14 i trochę więcej lat biją Cię na głowę zasobem wiedzy i zdrowym rozsądkiem.
Po co chcesz jechać na wystawę, poczułeś miłość do kolei i czy chcesz podobnym tępym dzidom imponować na fejsie.
I nie płacz że Cię traktują niepoważnie, i że Cię ktoś obraża, bo jak bym Cię chciał obrazić wiedziałbyś o tym.

A już myślałem że w tym roku tylko covid pozostał, a oszołomstwo padło w drodze z sylwestra, a tu się okazuje że nie.
Koleją interesuje się od paru dobrych lat, tak samo jak modelarstwem tylko, że militarnym. Chciałem spróbować modelarstwa kolejowego już z dwa lata temu jednak ciągle zwlekałem z tym, a to z braku czasu lub budżetu. Teraz mam to i to więc idealny moment na spróbowanie tego.

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.797 62 1
Czy mógłby mi powiedzieć jak wziąć udział na wystawach modelarskich? oraz z czym to się wiąże?
Jestem totalnie zielony w tym temacie więc jeżeli pytanie będzie głupie to przepraszam.
Najprościej rzecz ujmując zobacz które kluby modelarskie występują na wystawach które Cię interesują lub dowiedz się kto jest organizatorem i ich pytaj ;)

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Trzeba się zgłosić do organizatorów. Można się zgłosić jako wystawiający moduły, tabor lub jako osoba do pomocy. Wymagania zależą od tego kto organizuje. Czy to TT, czy H0, FREMO czy PMMH0.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.583 514 29
No nie można tak od razu.

1.Zaczynasz budować modele, makietę lub zbierać modele, w każdym przypadku kasa jest ważna.
2.Nawiązujesz kontakty z innymi modelarzami, w Toruniu jest prężny zespół, tu wspomniane umiejętności mogą się jednak przydać.
3.Nie wstępujesz do żadnego stowarzyszenia, będą tylko chcieć żebyś płacił składki, albo robił coś dla klubu, a splendor i tak na Ciebie nie spadnie, za to Cię wyrzucą i jeszcze d*** Ci jakiś specjalista od afrykańskich łąk obrobi.
4.Wybierasz wielkość w której chcesz działać, tu Ci nie poradzę bo gusta są jak tylna część ciała każdy ma swoje.
5.Mozolną praca i wyrzeczeniami, brak snu, seksu, niedojadanie osiągasz pierwsze sukcesy, jesteś już mile widziany, bądź czujny, Ci co Cię kochają mogą w jednej chwili znienawidzić, strzeż się fałszywców.
6.Sukcesy wiążą się z zaproszeniami na imprezy, jesteś swój chłop.
7.Obrastasz w piórka, stajesz się cyniczny i coraz bardziej przekonany o swojej nieomylności.
8.Starzejesz się, zostajesz ekspertem, nie wiadomo w jakiej dziedzinie bo już nie pamiętasz, ale brzmi i wygląda fajnie.
9.Brylujesz na forum wersja 4.0
10.Schodzisz bo każdy musi, wspominają Cię, dobry chłop był ale mało pił.(to oczywiście niesmaczny żart)

I jedno uniwersalne przesłanie, robisz, działasz, nie dla innych, ale dla siebie, jeśi tego nie pokochasz , zrezygnuj.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.963 388 20
Czy mógłby mi powiedzieć jak wziąć udział na wystawach modelarskich?
Jest jeszcze jeden sposób. Nie musisz budować makiety ani modułów makiety modułowej. Wystarczy, że sam zorganizujesz wystawę. Znajdziesz odpowiednio dużą salę, znajdziesz sponsorów lub z własnych środków zapłacisz za wynajem, zorganizujesz noclegi dla wystawców, katering itd. Potem, albo w tzw międzyczasie ogłosisz tu na forum, że jest taka impreza, zaprosisz kolegów podasz warunki uczestnictwa i jako organizator będziesz miał praktycznie nieograniczony udział w imprezie modelarskiej.