• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Malowanie Jak pomalować nietypowy plastik?

artur.zz

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam.

Rozpaczliwie poszukuję pomocy z moim problemem i trafiłem na to forum. Myślę że ktoś będzie wstanie mi pomóc. Więc potrzebuję rady jak pomalować takie coś:
http://allegro.pl/tuba-rysunkowa-leniar-regulowana-75-135cm-sr125mm-i1346509263.html

Nie jest to model ale jest także z plastiku. I tutaj moje pytanie: jak mam to pomalować żeby farba nie schodziła? Mam zamiar pomalować to w kolorach tęczy, poziomo, paski takiej grubości żeby na całej tubie mieć widmo tęczy razy 2, więc 12 pasków. Jaki podkład? Jaka farba? Jak malować? Jestem zielony. To ma być prezent więc chciałbym żeby było estetycznie ale zarazem żeby było też wytrzymale.

Z góry dzięki

K

Kpt.Nemo

Gość
Tuba powinna gdzieś posiadać oznaczenie tworzywa z którego została wykonana, poszukaj, pewnie będzie z PP lub PE, jeśli trafiłem zapomnij o malowaniu.
Dają się te tworzywa malować, niemniej jednak proste to nie jest i z pewnością nie farbami w aerozolu.

A

Adam-H0

Gość
TAMIYA robi lakiery do karoserii radiem sterowanych samochodow wyscigowych i to jest elestyczne
;)
100% sukcesu przy malowaniu 8)