• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

III Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2016

OP
OP
misterZ

misterZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
480 4 1
Krótka autoryzowana notka o Panu Tadeusz Dąbrowskim nadesłana przez KoTeBi do Sylwka, a potem do mnie.

Tadeusz Dąbrowski popularyzator techniki, modelarz i projektant modeli kartonowych związanych głównie z tematyką kolejową. Autor haseł z dziedziny kolejnictwa do Wielkiej Encyklopedii Powszechnej oraz kilku książek o tematyce modelarskiej i artykułów w Modelarzu, Młodym Techniku, Wąskie Tory czy Koleje Małe i duże. Wydawał serię modeli kartonowych związanych z kolejnictwem pod szyldem Delta-Te współpracował także, projektując modele, z wydawnictwami Haliński, Modelik, Orlik czy Schreiber Bogen z Niemiec. Uhonorowany wieloma odznaczeniami w tym Medalem Fundacji Heleny i Ignacego Paderewskich (dla woluntariuszy) oraz najbardziej cenionym przez niego, gdy został Honorowym Mieszkańcem Wsi Gwizdały za prowadzenie zajęć i propagowanie modelarstwa wśród dzieci.

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
328 2 2
Wydaje mi się że GPM chyba też korzystało z projektów pana Dąbrowskiego.
Ale nie jestem pewien na 100%, stary już jestem i pamięć trochę zawodzi.;)

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.107 260 17
Żona z maluchem pojechała do teściów, ja sobie trochę głowę opróżniłem przy World of Tanks i World of Battleships i zabrałem się mentalnie zresetowany jeszcze raz do planu Piotrkowa :cool: No i wykumałem układ który się Panu @hugwa i Panu @Adam66 powinien bardziej podobać… ;)

Aufplanung Piotrków 2016 v3.png

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.107 260 17
Jeżeli ktoś będzie potrzebował jakieś produkty firmy PECO lub Weinerta na odbiór w Piotrkowie, to proszę wysłać maila pod biuro(małpka)modelcenter.pl. W poniedziałek wysyłam zamówienie na towar, więc jeszcze można.

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
22 0 0
Robercie, a czy Darek tobie nie zgłaszał, że jego układ jest zamkniętym kółkiem, które można oglądać z każdej strony? Pamiętam z pierwszego Piotrkowa ile radości dawało dzieciakom obieganie makiety dookoła wraz z pociągiem. Takie umiejscowienie niszczy sposób prezentacji jaki przygotował...

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 16 0
Bartek to zostało już z Robertem ustalone. W tym roku będzie skromniej, trakcja elektryczna jest tylko na 16 modułach i zostało stworzone jajo, które będziemy obsługiwać z zewnętrznej strony bazy.

kotebi

Aktywny użytkownik
Reakcje
63 0 0
Wydaje mi się że GPM chyba też korzystało z projektów pana Dąbrowskiego.
Ale nie jestem pewien na 100%, stary już jestem i pamięć trochę zawodzi.;)
Notka o p. Tadeuszu została przez Niego poprawiona oraz autoryzowana. Nie mam wpływu na to, że ktoś został ujęty a kto pominięty. Jak widać również moja firma została pominięta.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.107 260 17
No i znowu bawiłem się w Trybutrisa (Tetris + Trybunały) bo firma @kotebi zamówiła stoisko narożnikowe… Mam nadzieje że to teraz jest wersja finalna.

Aufplanung Piotrków 2016 v2.3.png

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
430 13 17
Panowie takie pytanko, czy ktoś może polecić jakiś nocleg w okolicach ? Gdzieś gdzie można przekimać jedną noc.
Tak sobie planuję wybrać się autkiem a z racji że jakby nie patrzeć ~500km mam w jedną stronę to tego samego dnia wracać nie bardzo mi się chcę.
W końcu miałbym możliwość poznać część użytkowników forum osobiście, uścisnąć dłoń i być może mile pogawędzić w zacnym towarzystwie.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.107 260 17
No i znowu niespodzianka. Poukładałem od nowa. Firma ARTITEC z Holandii też będzie się wystawiała na Trybunałach.

Aktualny plan v3.0

Aufplanung Piotrków 2016 v3.0.png