• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Zieleń Idzie wiosna, czas siac trawe

OP
OP
Akcesoria do makiety
Reakcje
1.259 4 1
Wiem ze mozna za grosze zrobic samemu, ale nie chcialbym sie brac za 220v gdzie moja wiedza jest naprawde znikoma, wole oddac ta sprawe "specjalistom" :) Wiec dlatego chce kupic, chyba ze komus sie chce cos takiego zrobic to jestem chetny, ale to juz na PW co by nie zasmiecac forum,

speedylelek

Aktywny użytkownik
Reakcje
5 0 0
Robiona z łapki na muchy, sitka i dwóch baterii.
Tam nie ma prądu 220 V.
Ja na prądzie się kompletnie nie znam, ale zajęło mi 10 minut zrobienie sadzarki.
Co do kopania, wszystkie dostępne samoróbki w Polsce kopią, jak się włoży palce nie tam , gdzie trzeba.

speedylelek

Aktywny użytkownik
Reakcje
5 0 0
Fajnie dzieki za linka, używałeś jej działa dobrze?
http://forum.modelarstwo.info/threads/gdzieś-w-niemczech-1928-rok.9701/page-7#post-159060

Samo sadzenie jest dziecinnie proste, ale uzyskanie różnych kolorów trawy, kępek wymaga jednak eksperymentowania.
Trzeba zacząć od podłoża - zrobić je na taki kolor, jaki ma w rzeczywistości w naturze.
Dlatego robię ukształtowanie terenu z mdf-u , uzupełniam szpachlą też o kolorze brązu.
Potem np. wysiewam 2 mm trawę o kolorze soczystej zieleni lekko nonszalancko, czyli byle szybciej.
W ten sposób powstaja miejsca, gdzie jest jej więcej lub prześwituje teren.
Potem dosiewam, inny kolor, inna wysokość trawy.