• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Hobby raum

OP
OP
jacekz

jacekz

Znany użytkownik
Reakcje
1.436 6 0
Po dłuższej przerwie /bawiłem się filmowaniem imprez/ zabrałem się do pracy przy mojej makiecie.
1. przestawiłem płot przy wodowaniu parowozów. fot 1. 2.
2. zamontowałem docelowy dach i oświetliłem budynek socjalny. fot. 3. 4.
3. przystąpiłem do montażu drugiego wjazdu do parowozowni. fot. 5

Załączniki

OP
OP
jacekz

jacekz

Znany użytkownik
Reakcje
1.436 6 0
Dokończyłem drugi wjazd do parowozowni, oraz modele Tirów z polskimi z browarami i obiecany super "trok" z USA.

Zachęcam do oglądania moich filmików z imprez modelarskich na You-tubie pod stroną/hasłem "Jacek Niwiński".

Załączniki

OP
OP
jacekz

jacekz

Znany użytkownik
Reakcje
1.436 6 0
Macie rację co do australijskiego Tira. To jest australijczyk tylko z amerykańskim piwem.
Co do "troka", to wszyscy amerykańscy kierowcy tak mówią. Napisałem fonetycznie ponieważ nie znam angielskiego.
Co do szyn? To macie racje, ale nie chce mi się malować. Wolę pojeździć pociągami i coś dobudować.
Aktualnie kończę rozdzielnię elektryczną przy elektrowni i przebudowuję tamę spiętrzającą rzekę pod mostem.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.293 66 5
OK, panie Jacku. Co do makiety, to się nie mieszam, bo podoba mi się jak jest. Chętnie bym kiedyś wprosił się na jazdy :)

Co do "troka", to dalej jest "truck", ale wymowa zależy od geografii..... poprawnie jest "trak" (fonetycznie), ale w amerykańskim angielskim może brzmieć trochę jak "o", bo dźwięk jest "gardłowy"........ stąd różnica. :)

OP
OP
jacekz

jacekz

Znany użytkownik
Reakcje
1.436 6 0
Dziękuję za informację co do troka. Tak słyszałem oglądając filmy z USA.
Zapraszam do siebie na jazdy.
A tak na marginesie: Kilkanaście dni temu obchodziłem 74 urodziny. Było u mnie kilu modelarzy, to się pobawiliśmy.
Zapraszam chętnych. /tel. 508 364 445/

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.293 66 5
W takim razie spóźnione, ale szczere życzenia : Zdrowia i spełnienia kolejnych modelarskich marzeń :)

PS. Jestem nauczycielem angielskiego, dlatego się przyczepiłem do troka - zboczenie zawodowe ;)

OP
OP
jacekz

jacekz

Znany użytkownik
Reakcje
1.436 6 0
zdjęcia z budowy zapory na rzece do elektrowni wodnej.

Następne zdjęcia z umiejscowienia budynku turbin i rozdzielni elektrycznej.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 86
Buduję makietę 11
Buduję makietę 107