Witam miło! Znów mam pytanie. Tym razem dotyczące ostatniej pokazanej powyżej stacji Luhačovice. Proszę nie odbierać tego jako czepianie się. Po prostu wyobrażam sobie zabawę na takiej imprezie i interesuje mnie wszystko, a zwłaszcza zagadnienia związanie z bezpieczeństwem "ruchu kolejowego". Na tej stacji tarcze manewrowe są ustawione przy torach bocznych oraz przed pierwszym rozjazdem od strony wjazdów do stacji. Tymczasem semafory przy torze głównym i dodatkowym mają odpowiednio 2 i 3 komory. Nie mogą więc wyświetlić sygnału manewrowego. Coś podobnego widziałem tylko w Suwałkach ale tam tarcze osłaniały tylko tory boczne. Nie było ich przed wjazdem na stację (pokłosie tzw. wersji ekonomicznej modernizacji stacji). Stanowi to dla mnie kolejną poszlakę, że kwestie sygnalizacji na zabawach FREMO ustępują zagadnieniom związanym z ruchem samych pociągów i przewożenia towarów. Czy tak jest naprawdę? Czy gdybym kiedyś został dopuszczony do takiej zabawy ze swoją stacją i będąc szkolonym przez naszych surowych Nauczycieli, odgrywał rolę skrupulatnego i przestrzegającego przepisów dyżurnego ruchu, czy zostałbym zignorowany? wyśmiany? Czy jestem samotny w moim "fiołku"?