Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dwie uwagi dla składających.
Jest pomyłka na płytce do elektryki Stara. Żeby kierunkowskazy poprawnie działały w zbiorniku paliwa na płytkę trzeba podłączyć przewód A1 do gniazda A2 a dla odmiany przewód A2 do gniazda A1.
Kolejna sprawa to kolumna kierownicy jest za gruba i nie można włożyć na nią kierownicy. Według tego co odpisali mi z Hachette ma być poprawiona część kolumny kierownicy w jednym z kolejnych numerów.
Dotarła podłoga kabiny wraz z fotelami. Sama podłoga kiepsko wykonana. Zamiast gumowej wykładziny pomalowali ją na czarno. Nakleiłem czarną folię przeznaczoną do progów w samochodach żeby nadać odrobinę faktury.
Pierwszy duży zawód w modelu mnie spotkał. Liczyłem że boczki drzwi będą zrobione z imitacją jakieś płyty pilśniowej a okazało się że producent zrobił jeden odlew w zielonym kolorze. Owszem często w Starach po remontach ta płyta była zamalowana na kolor kabiny, ale mi to jakoś nie pasowało. Postanowiłem je przemalować.
Podsufitkę dla odmiany potraktowałem washem a kanistry przemalowałem na inne odcienie zieleni.
Bardzo ładnie to wszystko wygląda. To prawda, model dużo kosztuje, a takie rzeczy jak jednolicie pomalowane drzwi.. no dziwi. Tak czy inaczej żałuję, że nie zacząłem go zbierać. Czekam na jakiś inny wypust w 1/12, tym razem zwlekać nie będę.