• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Hachette, DeAgostini - modele do składania skala 1:12, 1:8 itp.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.414 57 0
Kolekcja to chyba jednak test. Złożyłem zamówienie i niby doszło potwierdzenie na maila, ale po zalogowaniu na konto Deagostini prenumerata widnieje jako anulowana. Do tego nie ma tego Jelcza na stronie głównej tak jak w przypadku modeli, które się ukazują.

Churchill

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Zgodnie z informacją po zamówienie na koncie użytkownika, napisałem dzis maila do DeAgostini. Uzyskalem odpowiedź, żeby nie sprawdzać szczegółów gdyż cała seria jest zupełnie nową oferta przed wysyłką oraz informacje na stronie są w wersji robiczej oraz w trakcie aktualizacji.
W tym samym mailu dostałem również informację by sprawdzić ofertę za 3 do 6 miesięcy, wiec możliwe że jest nadzieja:)

barman_2000

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 11 0
Zgodnie z informacją po zamówienie na koncie użytkownika, napisałem dzis maila do DeAgostini. Uzyskalem odpowiedź, żeby nie sprawdzać szczegółów gdyż cała seria jest zupełnie nową oferta przed wysyłką oraz informacje na stronie są w wersji robiczej oraz w trakcie aktualizacji.
W tym samym mailu dostałem również informację by sprawdzić ofertę za 3 do 6 miesięcy, wiec możliwe że jest nadzieja:)
Taką samą odpowiedź dostałem jak zamówiłem Ikarusa, żeby nie sprawdzać, zamówienie jest itd. Minął już ponad rok i cisza w temacie, na koncie dalej widnieje jako anulowana i raczej się jej nie doczekam.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.323 391 20
Pojawił się test kolejnej ciężarówki w skali 1:12. Tym razem Hachette chce wydać Iveco Turbostara. Fotka z netu:

BJ2rMQ5S_t.jpg

A najbardziej przykre jest to, że firmy traktują nas po macoszemu. We Włoszech też pojawił się w sprzedaży ten model, ale za 0,50 Euro...
Nie dość, że zarobki u nas mniejsze, zarabiamy w złotówkach, dziś 1 Euro kosztuje 4,20 zł, to tam jeszcze ceny są korzystniejsze...
A wydawca ten sam...:mad::cenzura:

Zrzut ekranu 2024-09-27 o 10.50.01.png

Ostatnio edytowane:

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
7.004 5 0
Mnie i tak nie interesuje. Ikarusa nie chcą wydać, a więcej osób by było chętnych.
Jakiś czas temu dotarło do mnie, że nie można wysnuwać takich wniosków. W przypadku autobusów bardzo dużo zależy od tego, jakie marki spotykało się w latach np. dzieciństwa, młodości na co dzień w swoim miejscu zamieszkania. Dla mnie np. autobus Ikarus jest trochę egzotyczny. Nigdy nie występował w przedsiębiorstwie komunikacji miejskiej w moim mieście. Po rozmowach z kolegami z miasta, wiem, że czują podobnie. Sprawa tyczy się też innych pojazdów użytkowych. W PRL przydziały nowych samochodów do przedsiębiorstw państwowych często były rejonizowane. To oznaczało, że jakaś marka była popularna w danym województwie, w innym prawie w ogóle nie występowała. Tak było np. z enerdowskim Barkasem.
Myślę, że z wyboru Jelcza powninniśmy bardziej sie cieszyć, w końcu jest bardziej polski niż Ikarus :) To bardziej polski to też naciągane, dla wiedzy młodszych forumowiczów, Jelcz 043, to lekko zmodyfikowany projekt czechosłowackiej Karosy :)

Podobne spostrzeżenia mogę wysnuć jeśli chodzi o tematy kolejowe. Dla niektórych EN57 jest obiektem kultu. Dla mnie nie, ponieważ w moim mieście nigdy nie było trakcji elektrycznej. Nie miałem jak ją "nasiąknąć" :)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.414 57 0
Nigdzie nie było napisane że to sondaż a było że dopłacając dostanie się części do przyczepy. Zamówiłem wtedy prenumeratę premium dla tej przyczepki a po paru dniach DEA tą prenumeratę anulowało. Jak dla mnie to była zapowiedź. Sondaż to jakby napisali w zależności ile osób będzie chciało przyczepę a ile przystanek to tak wydamy. Mniejsza o to sam model zapowiada się fajnie, ale oby tylko na zapowiedzi się nie skończyło. Już co najmniej dwa razy DEA pokazało że można spieprzyć model totalnie. Mam na myśli Poloneza a zwłaszcza dużego Fiata.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.414 57 0
Po to jest forum żeby dyskutować a nie tylko klikać super, nie zgadzam się itp. Jak Ci nie pasuje możesz zakończyć. Ja swoje zdanie napisałem i nie interesuje mnie to czy się z tym zgadzasz czy nie.