• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0e w Rogowie

S

Sebastian

Gość
Czy zdradzisz kto z "naszych" czyli forumowych modelarzy będzie w Rogowie z modułami ?
Jako widz będę tam na 100% i fajnie byłoby poznać Was osobiście :)

OP
OP
M

Marcin Wojda

Moderator Grupy H0e
Zespół forum
FREMO Polska
H0e
Reakcje
188 0 0
Zapraszamy serdecznie. Będzie jeszcze kilka osób, ale niech się same przyznają... :) Niestety ze względu na ograniczoną ilość miejsca makietowo nie mogliśmy poszaleć, ale za to planujemy bicie rekordu świata w długości składu węglarek polskiej konstrukcji. :)

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.747 15 0
Chyba tylko "dany" ma z tym problem :confused:
DSC_3461.jpg

DSC_3459.jpg

Panienka z okienka :D
DSC_3509.jpg

Ostatnio edytowane:

projectps

Użytkownik
H0e
Reakcje
72 0 1
Jak ja żałuję, że nie mam szansy przyjechać ....
Koledzy - to jest piękne ... POWODZENIA i dobraj zabawy

dany

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Tak byłem w środę w Rogowie i nie tylko nie było informacji że jestem ale nie było informacji że będzie wystawa makiet. Nie wiem co gorsze.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.156 7 0
-do właściciela modułu z gazownią - siatka -ogrodzenie gazowni -jest okropna , pod kazdym względem nie jest właściwa- więc pytanie po co ta siatka nieproporcjonalna jest ? makabrycznie psuje efekt reszty - spróbuj zrobić to(siatkę) z szyfonu najcieńszego jaki jest w sprzedaży (sklepy z materiałami) albo po prostu ogrodż zamiast tej siatki płotem "betonowym", którego użyłeś obok,
poza tym zobacz jak wyglądały takie małe gazownie bo ta którą uzyłeś(Auchagen) jest
zbyt uboga w infrastrukturę i tu nie załatwi nic bocznica kolejowa , bo widziałem kiedyś w Oleśnicy taką małą gazownię , która nie miała bocznicy , połączenia z koleją jaką kolwiek w ogóle , -chyba ,że na jej terenie był jakiś odcinek toru wąskiego ze "sprzętem"

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.156 7 0
-do budowlańców ! - czy budynek w którym są piece do wypałów cegły moze być wykonany z wstawkami dewnianymi tzw "muru pruskiego" ?- mnie wydaje ,się ,że w tym modelu wypalarni zamiast drewnianej powinna być stalowa konstrukcja tego niby "muru pruskiego"
do autora cegielni -mnie ta cegielnia nie bawi i tak sie zastanowiłem -dlaczego ? - pierwsze co mi się wydaje nie "tak" to to ogrodzenie w całości stalowe od ulicy - dlaczego nie z ...cegły?- za zakładem od strony pola jest stalowa barierka autostrady - ???
dlaczego szopa -magazyn jest tylko z drewna ??- dlaczego garaż dla lokomotywki jest również tylko z ...żelbetu???- napis cegielnia był stosowany tylko w przypadku własności prywatnej natomiast jako własnośc państwowa w nazwie był skrót coś w rodzaju WZCB Swojczyce zakład nr. (koniecznie krpoka).. a ten zakład musiał byc w czasach tego hasełka jednak solidnie ogrodzony , drut kolczasty to podstawa !!- jak myślisz autorze tej cegielni -dlaczego?

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.589 19 0
Aha. Nie bardzo mogę zająć stanowisko, gdyż w swoim tekście Pan Hoart zdradza brak pełnej wiedzy w temacie zakładów produkujących cegły, a także niezbyt dobrze orientuje się w wykonaniu modułu z cegielnią. Niestety nie mam czasu wszystkiego tłumaczyć jak małemu chłopcu, dlatego musi mi Pan uwierzyć - jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Myślę, że fakt, iż w swoim życiu odwiedziłem blisko sto kolei cegielnianych w Polsce i za granicą, to jest jakiś argument za tym, że swój model starałem się zrobić jak najlepiej. Jeżeli komuś się nie podoba i za wszelką cenę próbuje wyszukiwać niezgodności, zresztą niestety nieumiejętnie, nic na to już nie poradzę. Żałuję, że miast uczestniczyć w jałowej dyskusji, wolę w tym czasie pracować nad kolejnymi modułami.
Pozdrawiam
Michał Izydorczak, autor modułu Swojczyce

Mały bonus na ostudzenie: zimowa sceneria i kolej cegielni Pogalewo Małe w ostatnim roku kursowania:
19980127CPO019!R.jpg