• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Generator dymu

OP
OP
wojtek1951

wojtek1951

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 0 3
Czy ktoś mógłby mi podać adres internetowy firmy SEUTHE lub sklepu w DE.gdzie można zamówić generator dymu .W Polsce wszyscy każą mi czekać dwa miechy.Pozdrawiam Wojtek.

OP
OP
wojtek1951

wojtek1951

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 0 3
Uruchomiłem pierwszy lok z generatorem dymu .Wszystko chodzi ładnie ,ale lok po takiej jeżdzie jest cały upaciany.Ponoć jest płyn firmy MTH który bardzo szybko odparowywuje i jest OK.Czy ktoś zna namiar gdzie można go kupić.Pozdrawiam Wojtek.

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0
Witam , mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z generatorem dymu Vollmer 9600, tzn. na jakie napięcie działa, czy zasilacz do taśm diodowych 12V, 2A go uciągnie? Jak nie to jaki inny typ/model polecacie i czy jak nie jest zalany olejem to może być cały czas podłączony do zasilania no i najwazniejsze jakie takie cuda osiagaja temperatury czy to bezpieczne. To tyle, proszę o pomoc w tym temacie

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
A czy ktoś próbował zastosować generator dymu do stacjonarnych budynków na makiecie? Mam na myśli przede wszystkim chłodnie kominowe oraz kominy elektrowni, gazowni, cementowni.
Zastanawiam się, czy dym prawidłowo wylatywałby z dość długiego komina, u którego podstawy zainstalowany byłby generator.