• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Gdzie kupujecie???

Jaro

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy opłaca się kupować rzeczy na makietę przez internet???
Będę szczery do bólu.Zazwyczaj nie ma innego wyjścia.TYLKO internet chyba,ze mieszkasz w miescie typu Wrocław,Kraków czy Warszawa,gdzie masz duże szanse na znalezienie sklepu.W mniejszych miastach nikt sie czymś takim nie zajmuje,bo by mu na czynsz za wynajem lokalu zabrakło. Jakis czas temu ktoś sie pytał o to czy w jego miescie jest sklep.Jakaś Zielona Góra(a może Jelenia-nie pamiętam).Dość,że odpowiedź dostał taką samą.U mnie też nie ma.Podejrzewam,że najbliższy mam we Wrocławiu (88 km).Taka jest prawda.

Woytek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Święta prawda. Ja też nie mam wyboru, kupuje przez internet, bo najbliższy sklep mam 50 km( i to jeszcze źle zaopatrzony!!! :devil: ) gdzie modeli kolejek jest tyle co w gablocie o wym. 50 x 70cm..... Cóż, zawsze to lepiej sobie nawet pojechać te 200 km do Krakowa, tam można pooglądać, zapytać się sprzedawcy (nawet potargować) i wrócić do domu z uśmiechem na twarzy. Nawet giełdę kolejkową w Lublinie zlikwidowali :shock: . Też był kawał drogi, ale dojazd dobry. A tak? Czekasz zniecierpliwiony, i zdenerwowany, bo po drodze może się coś ułamać, zgiąć, etc..... Przychodzi paczka - trzeba się mocować z kilometrem taśmy i wreszcie mogę dopiero zobaczyć mój upragniony model. Ale cóż, nie mam wyboru........ :roll:

Woytek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
gbbsoft napisał(a):
Woytek napisał(a):
zdenerwowany, bo po drodze może się coś ułamać, zgiąć,
Ja zawsze miałem bardzo porządnie zapakowany towar i nigdy nic się nie połamało...
A towar przychodził z Gdyni...
Mi też nic się nigdy nie działo z towarem, ale wszystko może się zdarzyć........ :neutral:

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ufff,teraz ja,najwspanialszą rzecz która ci sie udała to to ,że znalazłeś te forum.To po pierwsze,masz tyle podpowiedzi,wskazówek,że nie musisz już ciągnąć tego problemu "gdzie" kupować.Po drugie,każdy ponosi jakieś ryzyko odnośnie wysyłki i gdybanie co by było gdyby,a może sie przydażyć ,a jak by co to co, jest bez celowe. Po trzecie ,mam podobny problem z zakupem taboru i akcesoriów,ale kupuję w sklepach wysyłkowych i na allegro,co nie stanowi żadnego problemu ani utrudnienia w budowie mojej makiety,jedyny problem to czas oczekiwania na przesyłke. Moje zdanie jest takie, przez moment poczuj sie super zaopatrzeniowcem,zrób listę tego czego potrzebujesz bo to podstawa, skocz do sklepów ,których linki masz tu na forum, poszukaj tego czego szukasz,zamów.Jeśli nie ma albo ci nie odpowiada skocz na allegro,tam zawsze coś znajdziesz. Nie jesteś pewny jaki wagon czy loke kupić, masz pytania dawaj je tu na forum,tu zawsze ktoś ci pomoże, ale na litość, zanim o coś spytasz poszperaj na tym forum ,uwierz mi to istna kopalnia wiedzy,znajdziesz tu 89% odpowiedzi na swoje pytania.
Uff to tyle pozdrawiam ;)

Woytek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
No tak, z zaopatrzeniowcem masz rację, sam się w takiego bawię :D , ale problem się pojawia jak ci czegoś braknie, albo nagle cię olśniło że musisz jeszcze coś kupić - samo znalezienie takiej rzeczy na allegro może zająć czas (nie musi, ale wyszukiwarka allegrowa nie jest zbyt bystra) a jeszcze trzeba czekać..... :???:

osama591

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wyszukiwarka na Allegro jest bardzo bystra, trzeba tylko wiedzieć jak z niej skorzystać. Odsyłam do pomocy Allegro, gdzie jest opisane co i jak możemy zrobić, że by skuteczniej wyszukiwać.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
osama591 napisał(a):
Lokomotywy bez gniazda dekodera to w dzisiejszych czasach margines. Ten margines to Mehano Hobby (zestawy startowe) i parowozy z Piko, które wywodzą się w prostej linii z lat 80-tych, które można kupić w zestawach startowych za 200-250 zł, czyli tych najtańszych.
Nie tylko...

Załączniki