• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Gdzie kupujecie???

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.289 17 2
Zależy gdzie i komu. Mi Tak, bo: Do najbliższego sklepu modelarskiego mam 70Km A mój samochód Pali 12l ropy tak wiec podróż wte i spowrotem jest droga. Taniej wyjdzie mi zamówić przez neta, opłacić Paczke i nawet jak jest 5zł droższe to też mi się opłaca. No i na krócej odchodze od makiety bo tylko do listonosza :D

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.289 17 2
Sklep ok. Ale nikt ci jednoznacznie nie powie czy się opłaca. Euro poszło w góre więc i kolejki poszły w góre

osama591

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jeżeli będziesz postępował według regulaminu forum i korzystał ze wskazówek w nim zawartych, to na pewno znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań.

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
pukash napisał(a):
Larry napisał(a):
Osobiście polecam Parowozika, a odradzam Makieciarza...
Na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski co do makieciarza :?: :?: :?: :?:
Pewno z własnych doświadczeń - co do Makieciarza zdarzają się wpadki też miałem przyjemność takiej doświadczyć przy pierwszych zakupach. Suma sumarum otrzymałem rekompensatę za brak jednego zakupionych towarów i zwłokę - późniejsze zakupy były zdecydowanie bardziej udane wiec powodów do narzekania nie mam. Myślę, że dobrze jest zdopingować Piotra informacją, że mamy konto na forum - wtedy bardziej się przykłada :D

osama591

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Lokomotywy bez gniazda dekodera to w dzisiejszych czasach margines. Ten margines to Mehano Hobby (zestawy startowe) i parowozy z Piko, które wywodzą się w prostej linii z lat 80-tych, które można kupić w zestawach startowych za 200-250 zł, czyli tych najtańszych.