• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budownictwo Gąsiory

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Napisał jasno.

QQ: ile tego potrzebujesz? Mam model 3d, można wydrukować. Ale pewnie przydałoby się przeskalowac żeby pasowało do dachówki.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Też byłbym chętny na gąsiory, a także na dachówkę zakładkową jak na zdjęciu
(albo formę do wygniatania takich pasów dachówek w mokrym kartonie)
gasiarydachowkiDSCF7662.jpg

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
łojzicku... panowie, ja też byłbym chętny na takie rzeczy gdybym ich potrzebował, gąsiory to jest akurat taki bzdecik do którego sie przymierzałem dawno temu kiedyśmy jeszcze sprzedawali karpiówkę. Potem położylim na to laskę ale pliki zostały. Jak będę cosik drukował to pewnie jakąś próbkę strzelę. To zresztą żadna zoofilia, kazdy sobie może taki modelik na Shapeways machnąć.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Taśma ołowiana ze sklepu wędkarskiego formowana na stożkowym kopycie.
Albo modelina. Przy takiej ilości idzie wytrzymać bez ziółek.

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Ja wycinam po prostu pasek z arkusza najgrubszej dachówki Auhagena (wzdłuż dachówek, czyli z góry na dół), wpasowuję go między połacie pokryte dachówką delikatniejszą w rysunku i wygląda to przyzwoicie. Krawędzie połaci przy gąsiorze wymagają co prawda sfazowania pod ostrym kątem, ale auhagenowskie tworzywo jest na tyle miękkie, że można to zrobić choćby na szlifierce oscylacyjnej.
A tak swoją drogą produkt Hugwy z chęcią bym zanabył, jeżeli okaże się dobry nie wykluczam kupna w ilości takiej bardziej hurtowej:)