• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Flex Roco geoline

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Nikt nie odpowiedzial - moze dzial nietrafiony - wiec... zakupilem, obejrzalem i sprawa sie wyjasnila.

W przeciwienstwie do innych torow geoline flex ma jednak podloze z miekkiej gumy. Kolor i faktura spasowane z plastikiem w reszcie serii. Giac sie da...

Moze ta informacja sie komus przyda :)

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Wybaczcie, że odkopię, ale chciałem się dopytać: jak wygląda układanie takiego toru? Słyszałem że można go pociąć i utworzyć kilka zakrętów, czy to prawda?
Co do flexa geoline ,tak można go przeciąć i wyginać ale jest to dość bardziej skomplikowane niż w flexach Roco line , Piko , itp.ponieważ szyny są bardzo ciasno spasowane z podkładami ,krawędzie są dość ostre i trzeba uważać aby się nie skaleczyć przy próbie przesunięcia szyny, lub ich wyjęcia.Jest z tym trochę zabawy ,nie wiem do jakiego promienia da radę go giąć aby ta guma szara (pryzma podsypki) pasowała i została na swoim miejscu po jej naprężeniu i tak chyba bez kleju to się nie obędzie.