• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) FILMY o skali 1 i 1e

Tempest

Znany użytkownik
Reakcje
638 3 0
W końcówce filmu model jest "puszczany" na torze obok torów o większym rozstawie i mniejszym, więc zasugerowałem się tym że ten w środku to 1-dynka, po prawej zerówka a po lewej dwójka. Ale tak naprawdę to średnica kółek wózków wiodących(?) lokomotywy większa od rozmiarów paznokcia kciuka tego niesamowitego modelarza skłoniła mnie do stwierdzenia że to jedynka bo w moim BR64 kółko jest chyba mniejsze. Nie mam w domu parowozu typu BR 52 więc ciężko mi ocenić rozmiary.

Ostatnio edytowane:

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.603 120 86
Tylko, że w tytule powinn być (według mnie) 1, 1m (1j) lub 0, 0m (0j).
W japoni mamy tor przylądkowy 1067 mm i tor normalny. 0j - dlatego, że podobnie jak H0j oni tak odróżniają tor normalny on wąskiego. A np. Nowa Zelandia ma NZ120 na oznaczenie TT na 9 mm (Europa oznacza TTm).

Ostatnio edytowane: