Od czego jest zależne, czy w elektrowozach 4E na boku są 3 lub 4 kratki wentylacyjne? Zaczynam powoli kompletować dokumentację pod kątem budowy modelu, ale jeszcze nigdzie nie trafiłem na wyjaśnienie tego. Czy to jest kwestia lewej i prawej strony, czy np. pochodna modernizacji, że usuwano kratkę.
Każda siódemka typu 4E (czyli tzw. niskie numery) fabrycznie posiadała "kratki" wentylacyjne w szafach WN. Identycznie jak protoplasta EU06.
Kratki te występowały po obu stronach lokomotywy, czyli w obu szafach WN (są dwie, po obu stronach lokomotywy - przy kabinie A i druga przy kabinie B).
Elektrowozy typu 303E (siódemki o tzw. wysokich numerach powyżej300), nie posiadają już tych kratek, oczywiście fabrycznie.
Co do widocznej na moim zdjęciu siódemki (typu 4E), kratki te zostały usunięte oczywiście z obu stron (czyli zlikwidowane w obu szafach WN) podczas naprawy okresowej połączonej z "modernizacją", podobnie jak gniazda sterowania wielokrotnego...
Ale to już Szanowni Koledzy sami słusznie wydedukowali:
pochodna modernizacji, że usuwano kratkę.
Wydaje mi się, że oryginalne wszystkie miały 4 kratki. Ta czekoladowa jest chyba po przebudowie, zniknęły m.in. gniazda sterowania wielokrotnego.
Dodatkowo m.in na tej czekoladowej EU07-185 podczas wspomnianej naprawy okresowej z "modernizacją" zlikwidowano rynienki dachowe nad przedziałem maszynowym...