• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EU07-433 Schlesienmodelle, dźwięki

MMM_W

Nowy użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
4 0 0
Szanowne Panie, Szanowi Panowie
Mam problem z modelem EU07-433. Przestał wydawać dźwięki. Model ma założony dedykowany dekoder ESU LokSound V4.0 zakupiony w jednym ze sklepów w RP. Model sprawował się wzorowo. W niedzielę w pewnym momencie zamilkł w czasie jazdy z włączonym dźwiękiem (zasilanie i sterowanie ROCO MM). Model jeździ, wyświetla wszystkie sygnały zgodnie z instrukcją. Odzywa się tylko czasami, losowo, pobudzony komendą F20 (sygnał alarmowy). Myśląc, że to wina dekodera dokonałem zamiany poprzez przełożenie innego egzemplarza dekodera ESU LoksSound V4.0 z innej lokomotywy tego samego producenta - nic nie dało, dalej milczenie.
Czy ktoś może spotkał się z takim problemem i co więcej zna nieskomplikowane rozwiązanie, które można wykorzystać bez utraty gwarancji na model i dekoder?

OP
OP
M

MMM_W

Nowy użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
4 0 0
Szanowni Panowie,
Dzięki za jednoznaczne podpowiedzi. Faktycznie jest tak jak piszecie, "poruszałem" kabelkami idącymi z płytki elektr. do głośnika i to wywołuje reakcję w postaci szarpanych dźwięków. Teraz zostaje do rozwiązania problem jak dostać się do głośnika w tej lokomotywie nie zrywając kabelków łączących płytkę elektr. i silnik oraz odbieraki zasilania z wózków.

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
wyślij model do mnie. Przecież jest na gwarancji. Zgłoś fakt do modelcenter. Pan Piotr i tak Cię skieruje do mnie.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 1
DCC 4
DCC 10
DCC 6
DCC 8