• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK REDUKCYJNY BUDOWA MODELI

Aspirant

Znany użytkownik
Reakcje
698 2 3
Niektóre elementy lepiej robić właśnie tak samemu lub w trawić w blaszce.
Kolegi drukarka bezpiecznie może drukować do 0.3 mm ale i tak do końca nie ma się pewności przy skomplikowanym modelu.
Te elementy co są na jednogroszówce myślę, że drukarka żywiczna by nie zrobiła.

OP
OP
R

Redukcyjny

Znany użytkownik
Reakcje
1.668 1 0
Bardzo dziękuje za miłe słowa .
Jak pisałem na początku , zdjęcia nie są poukładane w kolejności . Na tym etapie ostoja była prawie cała uzbrojona lecz budę czekało jeszcze trochę zmian .
152.jpg
153.jpg
154.jpg
155.jpg
156.jpg
157.jpg
158.jpg
159.jpg
160.jpg
167.jpg
168.jpg
169.jpg

Rokstedi

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
2.288 0 0
Oglądam, oglądam....... MEGA praca. Widać dążenie do odtworzenia każdego szczegółu. Zakres elementów zbudowanych od podstaw, stawia prezentowane dzieło w szeregu tylko kilku, z mnóstwa modeli prezentowanych tu na forum, a Kolegę w gronie tylko kilku modelarzy wyróżniających się we wszystkich skalach razem. Rzadko oglądany poziom modelarstwa, dodatkowo utrudniony skalą.
Piękna i powalająca kunsztem modelarskim praca.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.444 159 86
@Meggido To jest uśmiech, taki zwykły. Tu niestety jest ograniczona ilość możliwości wyrażenia swoich uczuć. Ta ikonka była najbliższa do oddania mojego stanu na tamten czas czytania Twojego posta.

OP
OP
R

Redukcyjny

Znany użytkownik
Reakcje
1.668 1 0
Witam serdecznie .
Jest to ostatni post przed galerią. Bardzo dziękuję tym którzy śledzili ten wątek , za komentarze , porady, polubienia. Jestem bardzo miło zaskoczony że w dobie precyzji druku 3D taka dłubanina z "ręki" jeszcze ma prawo bytu.
Stwierdziłem że nie ma co pokazywać uzbrajania dachu i kabiny . W galerii będzie wszystko ujęte.
pozdrawiam Redukcyjny
24a.jpg
24C.jpg
31.jpg
31A.jpg
31b.jpg
134.jpg
170.jpg
172.jpg
174.jpg
175.jpg
176.jpg
177.jpg
179.jpg
180.jpg
181.jpg
183.jpg

JakubR

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.204 8 0
Majstersztyk! Miło się patrzy na takie cacko, w realu jak miałem praktyki na szopie i przyjechał pierwszy Dragon opadła mi szczęka, dzięki Tobie opadła mi poraz kolejny.
Ile bym dał aby dojść do takiej zręczności i zaplecza...

Serwo sugeruje ruchome pantografy oczywiście?

OP
OP
R

Redukcyjny

Znany użytkownik
Reakcje
1.668 1 0
Majstersztyk! Miło się patrzy na takie cacko, w realu jak miałem praktyki na szopie i przyjechał pierwszy Dragon opadła mi szczęka, dzięki Tobie opadła mi poraz kolejny.
Ile bym dał aby dojść do takiej zręczności i zaplecza...

Serwo sugeruje ruchome pantografy oczywiście?
Bardzo dziękuję za miłe słowa i fajnie ze model się podoba . Te serwa to do otwierania drzwi są zamontowane na tylniej ściśnie kabiny . Pantografy też są podnoszone z funkcji .
Pozdrawiam