• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ET22 - zdjęcia i inne ciekawostki z tematu "byczek"

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.674 520 30
Ładna mordeczka, choć te światła.
A co jest źle z tymi światłami? Jak dla mnie, jest to najładniejsza, pierwotna wersja czoła ET22, nim zaczęto wprowadzać "usprawnienia", czyli mówiąc wprost, uproszczenia, żeby było taniej i łatwiej, bez dbałości o wygląd i naruszając oryginalny projekt plastyków, którzy zaprojektowali ET22 z pewną wizją całości. Bezskutecznie, jak dotąd, czekam na taki model Piko w malowaniu z IV epoki, bez żółtych czół.

torowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 2 1
ET22-933 "Ostrołęka" stoi na czele pociągu, składającego się z węglarek, na stacji Warszawa Rembertów, czekając na znak wolnej drogi. Trochę pod tym semaforem postała ... ponad godzinę na pewno | 07.06.2021

ostroleka.jpg

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.655 65 3
A dzisiaj mi się trafił taki niwypał malarski czyli ET22 910 w już mocno oblazłym szarym kolorze.
20210616_203446-1.jpg

Knurów 2021 06 16 w wieczornym słońcu z pociągiem 444260, którym pojadę do Częstochowy Stradomia.

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
A dzisiaj mi się trafił taki niewypał malarski czyli ET22 910 w już mocno oblazłym szarym kolorze.
Zobacz załącznik 820947
Knurów 2021 06 16 w wieczornym słońcu z pociągiem 444260, którym pojadę do Częstochowy Stradomia.
jaki piekny 2.JPG
No to samych zielonych Jacek i nie przejmuj się, w nocy tej malatury nie widać :D(y)

Ostatnio edytowane:

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.962 37 4
Ale namnożyło się tych byczków tam :) Mi uciekł jeden z gazówkami na Ostródę, podobnie jak ET07-174 wjeżdżając z IC Ukiel do Olsztyna. Bez fotek dziś, za to jutro mam nadzieję będzie już dobrze :) Ciekawostką dla mnie była w składzie jedna cysterna Wascosy, ale albo w połowie zmyta albo bardzo stara bo pozostałe jednolite, szare i pomarańczowy pas.
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"