• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ET22 - zdjęcia i inne ciekawostki z tematu "byczek"

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
https://www.facebook.com/Afmks/phot...778010817727/1320193351376184/?type=3&theater
HISTORY OF TRANSPORTATION / HISTOIRE DES TRASPORTS. Kartonik kolekcjonerski ze znaczkiem Poczty Polskiej. Zwraca uwagę dosyć swobodne przedstawienie lokomotywy ET22, szczególnie sowiecka gwiazda na czole maszyny.

Datowanie przedmiotu: 1981
Stan eksponatu: Bardzo dobry
Wysokość: 104 mm
Szerokość: 202 mm
Zobacz załącznik 436380
Byk z czerwoną gwiazdą... :ROFL:

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.062 25 2
Byk z czerwoną gwiazdą... :ROFL:
Na pierwszy "rzut oka" myślałem, że ten malunek przedstawia elektrowóz kolei południowokoreańskich.
Ten "historyk", który spłodził to dzieło, to musi być w historii i teraźniejszości "mocno zorientowany" ...
W tle chłopski wóz konny wiezie pewnie daninę od lennika dla Pana na tym zamczysku.
Ot taki typowy widoczek Polski, jaki można na co dzień spotkać.
Good work ! - chciałoby się powiedzieć.

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.564 18 0
Zwraca uwagę dosyć swobodne przedstawienie lokomotywy ET22, szczególnie sowiecka gwiazda na czole maszyny.
Na mnie czerwona gwiazda na czole ET22, uwiecznionego na kartoniku kolekcjonerskim nie robi wrażenia.
Słyszałem, iż pewna znana firma ma zamiar wypuścić na polski rynek model 6-cio osiowej lokomotywy prywatnego operatora, również z pięcioramienną gwiazdą na czole. Ale czy to jest prawda? ;)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
Gwiazda gwieździe nie równa... nawet pięcioramienna. Na tym elektrowozie z kartki widać czerwoną gwiazdę b. podobną do tej jaką posiadały czeskie lokomotywy. A model ET22 z gwiazdą ... może ta odmiana eksportowana do Maroka?

norbis97

Znany użytkownik
Reakcje
305 6 1
Duet "Helmutów" na czele z ET22-2003 zbliża się do stacji Morzeszczyn.
6 września 2016

ET22-1211 oczekuję na wolną drogę pod semaforem w Tczewie
27 listopada 2016