• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ET21-57

Reakcje
37 0 0
Witam,
Korzystając z dostępnych niegdyś elementów postanowiłem zbudować sobie model ET21 w malowaniu historycznym.
Wielkie podziękowania dla Tomka 05 za ucyfrowienie i piękne światełka oraz dla Daniela za przystosowanie podwozia mehano do zabudowy budą ET21 z żywicy :)

Załączniki

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.653 36 1
PRZE-PIĘ-KNA! :shock: :shock: :shock: ja też chciałbym prosić o więcej zdjęć :p

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.777 569 30
Piękny model! Znowu powołam się na swoją (zawodną) pamięć, ale wydaje mi się, że pasek w połowie wysokości pudła, zbiegający w strzałkę w dół na czołach, był czerwony, nie biały. Wiem, że pomalowany "na staro" egzemplarz ET21-57 ma ten pasek biały, ale nie jestem pewien, czy jest to prawidłowe. I pytanie, na które nie potrafię bez szukania w źródłach dać odpowiedzi: czy w pierwszym okresie (z jakiego pochodzi malowanie) ET21 miały już SHP i sprzęgi ogrzewania elektrycznego? Chyba, że jest to stan dzisiejszy, w malowaniu muzealnym.

Daniel

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
A jednak Szymku posłuchałeś mojej rady :D jak już pisałem ci wcześniej śliczny.Kwestia czasu,a żywice zastąpimy troszkę lepszym materiałem i wtedy nie będzie śliczny tylko bardzo śliczny :p:p:p

Mawak

Aktywny użytkownik
Reakcje
16 0 0
Ciekawe i piękne malowanie...Osobiście nigdy nie widziałem ET21 w takim malowaniu na żywo więc się cieszę tym bardziej, że mogę zobaczyć model w skali H0:D

OP
OP
S
Reakcje
37 0 0
Dziękuję za pochwały, ale model nie jest aż tak dobry :)
Przedstawia on egzemplarz muzealny posiadający urządzenia shp i pas w kolorze białym.
Jak tylko znajdę chwilkę czasu to wrzucę jeszcze dodatkowe fotki :)
pozdrawiam

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 1
Tabor 0
Tabor 21
A
Tabor 12
Tabor 35