• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ERR8 na multimausie .

D

Docteur

Gość
Za instrukcją (strona nr 30):
ERR 8: Biblioteka jest pełna (np. podczas wprowadzania nowej lokomotywy). W bibliotece można przechowywać maksymalnie 64 lokomotywy. Sterować lokomotywę w trybie adresów lokomotyw lub użyć następnego urządzenia multiMAUS.

Filonxxxl

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
No ja sam osobiście mam czerwona wersję roco, tak wyszło. Zresztą teraz i tak robi za "ręczny manipulator" do z21 :confused:
A co artystycznego nieładu to właśnie trochę ogarnąłem "kabelkologię" zasilającą i jest... nadal nie jest idealnie ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.755 567 30
Nie jestem pewien czy druga mysz rozszerzy możliwości sterowania większa ilością taboru. Sprawdziłbym to wczesniej przed zakupem.
To zależy, co rozumiemy pod pojęciem "sterowania większą ilością taboru". Liczba różnych adresów liczbowych, jakie obsługuje MM jest bardzo duża, ale tylko sześćdziesięciu czterem adresom można przypisać nazwy (funkcja biblioteki). Jeżeli chcemy mieć więcej lokomotyw w bibliotece, potrzebna jest druga mysz. Trzeba tylko pamiętać, żeby dwie lokomotywy o różnych nazwach nie miały tego samego adresu (liczbowego).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 18