• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EP09 - dostępność modelu H0

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.262 118 11
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc zebrać informacje skąd (jeśli w ogóle) można zamówić w/w lokomotywę? Wspomne tylko że probowalem sie parę razy mejlowo skontaktować z EFC jednak nigdy żadnych szczegółowych informacji nie udało mi się uzyskać. Nie wiem nawet czy są dostępne (wątpie, bo inaczej by się pojawiały w wątku "Moj tabor"), czy może EFC planuje re-edycje w najbliższej przyszłości...A może są inni producenci, którzy również mają możliwości produkcji małoseryjnejgo modelu dziewiątki?

O EP myślę (pewnie nie tylko ja) od jakiegoś czasu a ostatnie wypusty ACME tylko mnie uświadomiły w przekonaniu że muszę ją mieć! W końcu papugi, Kiepury czy Bystrzyce się same nie pociągna :)

Pozdrawiam

Michał

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
Stawiam na to, że EFC zrobi kiedyś reedycję EP09, natomiast kedy to będzie, to podejrzewam nawet sam A.C. nie wie ;-) Obecnie po iluśtam latach manufaktura wypuszcza wznowienie SM31. Modelarstwo kolejowe niezaprzeczalnie uczy nas jednej cechy charakteru - cierpliwości.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
Pytałem początkiem roku w EFC o EP09, otrzymałem odpowiedź, iż planują wznowienie końcem roku.
Daj Panie Boże! Aczkolwiek na targach żadnych śladów tego modelu nie zanotowałem, a biorąc pod uwagę zainteresowanie trumną, EFC ma robotę na co najmniej najbliższe pół roku zapewnioną bez kombinowania z innym modelem.

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.262 118 11
Więc wygląda na to że trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Bo jeśli wierzyć w informacje od kolegów o wznowieniu SM31, to rzeczywiście koniec tego roku może być bardzo optymistycznym wariantem. Chyba że liczyć na kolegów z forum że od nich cos wczesniej się pojawi.

Tak trochę na marginesie, zastanawiające jest czy EFC nie myśli o zwiększeniu mocy produkcyjnej zakładu. Patrząc na wysyp składów do których dziewiątka by się nadawała, okres tego i przyszłego roku nie mógłby być lepszym czasem na re-edycje

Pozdrawiam

Michał

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
Ja dzisiaj uchwyciłem obiektywem aż dwie :)
Dziś z Karolem zauważyliśmy dwie niezwykle interesujące rzeczy. Po pierwsze w jednym miejscu i na jednej makiecie pojawiły się na raz dwa modele lokomotywy EP09. Po drugie zaś, żadna z nich nie była w klasycznym malowaniu pomarańczowym! Obie były w malowaniach, jakie w oryginale nie występowały zbyt długo.
20131020_134152.jpg

Reakcje
3 0 0
Rozmawiałem w sobotę z góru EFC.Powiedział mi że EP09 będzie wznowiona w przyszłym roku w trzech malowaniach "pomarańcz" , "denaturat" i IC. Nie przewiduje malowania Cargo widocznego na zdjęciu powyżej. Po nowym roku można się wpisywać do zeszytu:)

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.816 15 0
Dobra wiadomość.
Szkoda, że EFC robi szybę na drzwiach, bo w takiej wersji tylko pomarańczowa jeździła.
Chyba że mylę się, ale tylko taką pamiętam.

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jeśli chodzi o przód to będą lampy okrągłe czy takie jakie są obecnie ma EP09. Jak również i pantografy pojedyncze
upload_2013-10-23_9-43-31.jpeg
[DOUBLEPOST=1382513233][/DOUBLEPOST]Jeśli tak to ja sie pisze na IC i jagódke ;)[DOUBLEPOST=1382513279][/DOUBLEPOST]

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
EFC robi zawsze model oryginału a nie kopię poprzedniej wersji. Na pewno wszystko będą się zgadzać, i drzwi i reflektory i pantografy i jakie tam jeszcze zmiany w budowie zaistniały.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.816 15 0
EFC robi zawsze model oryginału a nie kopię poprzedniej wersji. Na pewno wszystko będą się zgadzać, i drzwi i reflektory i pantografy i jakie tam jeszcze zmiany w budowie zaistniały.
Nie twierdzę że tak nie jest, ale były model Karola ma szyby w drzwiach :) a mieć ich nie powinien.
TELEJEK dzięki za informację. To teraz tylko trzeba zapisać się na listę i numer wybrać.
EP09 będzie miało spore wzięcie, dzięki modelom ACME.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 5
Tabor 52
Tabor 29
Tabor 12
Tabor 256