• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EP05

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.084 81 12
Gratuluję wycieczki:D(y)
Szkoda, że nie zrobiliście zdjęcia "rodzinnego" w konfiguracji 1:700 na tle 1:87 na tle 1:1..., ale pewnie pod wpływem emocji... ;)

Pozdrawiam,...

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.584 558 30
Super! Na FB ktoś zauważył, że czerwień dolnego pasa jest trochę za ciepła. Pytanie, na ile wiernie kolor jest oddany na zdjęciu, ale jeżeli jest tak, jak w naturze, to rzeczywiście, czerwień wydaje się wpadać nieco w brąz, a powinna być moim zdaniem bardziej wiśniowa, niż brązowa. Ale to są subtelności, które w niczym nie zmniejszają ogólnego dobrego wrażenia. Ktoś inny napisał, że powinno się zachować zielone malowanie i oznaczenia EU, zwłaszcza, że lokomotywa nie ma gniazd sterowania wielokrotnego. A ja cieszę się, że będzie właśnie EP05 bez gniazd, czyli sprzed eksperymentów z modernizacjami. A poza tym, malowanie i oznaczenia EU05 byłoby trochę fikcyjne, bo jednak lokomotywa została przebudowana na EP. A czy jest szansa na uruchomienie tej maszyny?

Reakcje
133 0 0
W rzeczywistości kolor dolnego pasa jest znacznie bardziej wiśniowy, ale to już każdy sam oceni. Lokomotywa jest kompletna, co dobrze wróży jej uruchomieniu, natomiast żeby znów wyjechała na szlak potrzebna jest naprawa, której nie jesteśmy w stanie zrobić. Myślę jednak, iż wielu z Was zauważyło, że KSK potrafi zaskakiwać i udowadniać, że można coś zrobić mimo wielu przeciwności, dlatego ta lokomotywa prędzej czy później pojedzie o własnych siłach :)

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.697 112 11
Nie wiem po co takie wypowiedzi przez "profesorów" na FB, lokomotywa stoi w pomieszczeniu oświetlona sztucznym światłem. Ale chyba po to jest FB:cenzura:. Sam za brzdąca widząc EP05 na Centralnym, oświetlonym tak jak były, po narysowaniu kolorowałem lokomotywy na wiśniowo. Dopiero kiedy zobaczyłem w świetle dziennym zostałem "oświecony":LOL:.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.310 118 11
W rzeczywistości kolor dolnego pasa jest znacznie bardziej wiśniowy, ale to już każdy sam oceni. Lokomotywa jest kompletna, co dobrze wróży jej uruchomieniu, natomiast żeby znów wyjechała na szlak potrzebna jest naprawa, której nie jesteśmy w stanie zrobić. Myślę jednak, iż wielu z Was zauważyło, że KSK potrafi zaskakiwać i udowadniać, że można coś zrobić mimo wielu przeciwności, dlatego ta lokomotywa prędzej czy później pojedzie o własnych siłach :)
No jeszcze macie SU45, niedługo Wasz park taborowy będzie większy niż PolRegio:)
A tak an marginesie to wiadomo jak się zakończyły "konsultacje" w sprawie proponowanych stawek za wynajem jakie swego czasu przedstawiło KSK PR? I co z pomysłem przeprowadzki na Paczkowska/ Małachowskiego?

torowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 2 1
Na stacji, na której nie ma peronu 1... Ile takich stacji jest w Polsce tzn. bez peronu 1?
EP05-23. Najstarszy elektrowóz w parku taborowym PKP Intercity stoi na torze 5, przy peronie 2 stacji Warszawa Gdańska. ... na zielonej łące był kiedyś peron 1, ale to już historia. | Dzień Transportu 14 września 2019

gdanska_2.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.584 558 30
To jest malowanie z czasów, gdy EP05 należały do PKP Cargo. Po przekazaniu do PKP IC początkowo zmieniono tylko oznaczenia. Zdjęcia EP05 w tym malowaniu, ale ze znakami Cargo, były już w tym wątku.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 5