• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Eaos weglarki 4 osiowe różnej masci....

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.276 33 0
Kiedyś przypadkiem kupiłem wagony na Alliexpress. Nie było pomysłu na nie.... ale się okazało że pasują na podwozie Flesia, a do tego przypominają nasze stare blaszane konstrukcję 401w.
20220202_093158.jpg
Niebawem je wstawię na koła

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.276 33 0
@Zdrada69 numerów brak bo to oznakowanie testowe, takie jak na zdjęciu w katalogu wagonów. Jak trafię fotki tego wagonu w necie to dorobie numery. Ich brak aż tak bardzo mi nie doskwoera, bo w ruchu i tak ich nie widzę. Za to odmienną bryłe wagonu tak :)

@Andrzej Harassek wózki mam takie jakie mam pod ręką. Jak będę mial nasE 1XTA to podmjenię. Póki co to brak takowych, a wagon pomimo tego może jeździć.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.276 33 0
Dziś do mnie dotarły seryjne modele Flesia - Eanos. Wagony naprawdę świetne. Nowa jakość. Mogą śmiało w tej samej jakości wydać prawidłowe Eaosy, które nam kiedyś pokazywali na grafikach :)

Poniżej wagon mój z druku 3d i seryjny flesiu.
20231206_181957.jpg 20231206_185728.jpg

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.276 33 0
Czas wrócić do starych tematów.....Dziś w ręce trafiły mi stare odlewy 3 węglarek. Trzeba wyrobić to co mam po szafkach :)
20260115_211201.jpg

Odlewy pewnie bedą w brazach i kolorze blue.....