• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dworzec "polski" gdzie dostać, czy ktoś takie robi?

kotebi

Aktywny użytkownik
Reakcje
63 0 0
Trzeba się dowiedzieć jak ma wyglądać wysłany do nich projekt, w jakim programie komputerowym itd.
Szczytem marzeń jest corel do wersji 14, akceptuję pliki dxf czy dwg w starszych wersjach lub PDF. Zdarza się, że przychodzą skany rysunków zwymiarowanych zrobionych na kartce z ręki + jakieś zdjęcia. Okna też można zrobić :D
Dom wz 2 1.jpg
IMG_0413.JPG

OP
OP
kpt_Szostak
Reakcje
4 2 0
Prawdopodobnie wdrożę projekt "Skępe", ze względu na wielkość. Dziś jednak udałem się na dworzec w Lipnie celem sprawdzenia, czy te donice jeszcze się tam znajdują. Niestety, nie ma ich, ale sfotografowałem inny rarytas, który zawsze bardzo lubiłem:

@hugwa - może uda się coś takiego zrobić? :)

Tak poza tym zrobiłem ogólne ujęcia dworca dla zainteresowanych. Co ciekawe rok temu był odmalowany. Niestety, jakość robót dała o sobie już teraz znać i tynk odchodzi płatami.

Jak widać- okna zabite "dechami".

Tutaj budynki towarzyszące:

Z tego placu producent lamp, by się bardzo ucieszył, gdybym się za niego zabrał :)

I na koniec jeszcze dwie ciekawostki:
1. świeżutka farba, którą nawet roślinki pożądały, gdy zrzuciły już wiosenne szaty

2. a także ujęcie środka przez rozbitą z boku szybę. Jak nie trudno się domyśleć, kasa już od dawna nie działa.